В Україні почне функціонувати ринок землі

Автор
694
В Україні почне функціонувати ринок землі

Законопроект був на розгляді у Верховній Раді 4,5 місяців, він наберає чинності з 1 липня 2021 року.

Верховна Рада України після 4,5 місяців розгляду проголосувала в цілому за законопроект №2178-10 щодо відкриття ринку сільськогосподарської землі в Україні.

Відповідне рішення підтримали 259 народних депутатів України.

Проект закону 2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, як зазначено у пояснювальній записці, розроблений з метою формування законодавчого поля для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення, забезпечення конституційних прав громадян України на вільне розпорядження своєю власністю, створення прозорих умов для набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами та юридичними особами України.

Україна "ставить на паузу" велику приватизацію

На думку авторів законопроекту, врегулювання зазначеного питання сприятиме розвитку аграрної галузі України, підвищення вартості сільськогосподарських угідь, залучення інвестицій в сільське господарство України. А також дозволить подолати негативні явища, які виникли у зв’язку з існуванням заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення, зокрема, корупція, деградація ґрунтів, знецінення земель, зазначено у документі.

Цей закон набирає чинності з 1 липня 2021 року.