Україна здійснила обмін полоненими на Донеччині

Автор
Україна здійснила обмін полоненими на Донеччині

У результаті обміну утримуваними особами в четвер, 16 квітня, українська сторона передала 14 осіб, ще четверо людей відмовилися брати участь в обміні.

Про це кореспондента Укрінформу повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"По першому пункту - ми отримали дев'ятьох громадян, віддали десятьох, один громадянин відмовився повертатись до тієї сторони. По другому - одинадцять громадян було отримано нашою стороною, чотирьох було передано тій стороні. Ще троє відмовились уже у Щасті переходити до тієї сторони. Таким чином, 20 наших бранців ми отримали, 14 було передано і 4 особи відмовились переходити", - зазначили у пресслужбі відомства.

Як повідомлялося, у четвер відбувся обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні територію повернулися 20 громадян, яких утримували в ОРДО та ОРЛО, серед них двоє військових. Після повернення наші громадяни обов’язково пройдуть процедури обсервації та перевірки.

Обмін було здійснено у пункті пропуску "Майорське" на Донеччині та у районі міста Щастя на Луганщині.

Взаємне звільнення утримуваних осіб відбулося у межах формату "всіх на всіх". Уперше Україна під час обміну повернула більше осіб, ніж передала.

Через пандемію, на в'їзді до Києва багатокілометрові затори

Це вже третій обмін за останні сім місяців. Попереднє взаємне звільнення осіб відбулося у грудні 2019 року, тоді додому повернулося 76 українців.

В Офісі Президента України заявили, що переговори про звільнення тих, кого утримують на території окупованого Криму та в РФ, тривають.