Пандемія коронавірусу виявила глобальні недоліки в охороні здоров'я країн світу

Автор
Пандемія коронавірусу виявила глобальні недоліки в охороні здоров'я країн світу

Міністри вирішили робити будь-які подальші дії, які можуть знадобитися для стримування пандемії, і при необхідності знову зберуться.

Міністри охорони здоров'я країн Великої двадцятки (G20) прийшли до висновку, що пандемія COVID-19 показала системні недоліки в організації охорони здоров'я в країнах світу.

Така заява була зроблена в комюніке за підсумками наради міністрів охорони здоров'я країн - членів Групи двадцяти (G20). Воно пройшло 19 квітня в режимі відеоконференції під головуванням Саудівської Аравії.

Міністри охорони здоров'я визнали, що пандемія COVID-19 "висвітлила системні недоліки в системах охорони здоров'я". Вона "показала вразливості в здатності світового співтовариства запобігати і реагувати на загрози пандемії".

Міністри G20 підкреслили, що "здоров'я і благополуччя людей лежать в основі всіх рішень, прийнятих для захисту життів, боротьби з хворобами, зміцнення глобальної безпеки в області охорони здоров'я і пом'якшення соціально-економічних наслідків, викликаних пандемією COVID-19".

Президент розповів, що для нього буде означати перемога на Донбасі

Були обговорені "необхідні дії для підвищення готовності до пандемії, важливість використання цифрових рішень під час поточної та майбутніх пандемій, значимість безпеки пацієнтів і важливість підвищення якості систем охорони здоров'я".