Резніков: Війна відбувається не на сході України – війна відбувається на сході Європи

Автор
Резніков: Війна відбувається не на сході України – війна відбувається на сході Європи

Резніков вважає, що загрози просування російських військ углиб України немає.

Віцепрем’єр Олексій Резніков не вважає, що зараз існує загроза просування углиб території України військ РФ.

Про це Резніков заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"В Україні з 2014 року триває війна, збройна агресія сусідньої держави, і більших загроз важко вже придумати. Просунення російських військ углиб території України я вже не вбачаю як загрозу. Бо 350 тисяч українських бійців пройшли випробування на східному фронті, і це серйозний потенціал, яким не володіє сьогодні навіть багато європейських країн. Тому я думаю, що широкомасштабної війни на сьогоднішній день бути не може, тим паче в умовах економічної кризи, і коронавірусної пандемії", - зазначив Резніков.

Він наголосив, що виклик є, "але ми з цим викликом живемо шість років… і Україна сьогодні своєю кров’ю сплачує спокій Європи".

"Насправді війна відбувається не на сході України – війна відбувається на сході Європи. Тому ми якраз і закликаємо, і запрошуємо наших західних партнерів: давайте переглянемо Будапештський меморандум, дамо йому оцінку - відверту, чесну, дивлячись одне одному в очі, і будемо думати, що робити далі", - наголосив віцепрем’єр.

Припинення вогню в обмін на скасування санкцій: Росія шантажує ООН

Своєю чергою глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зазначив, що він погоджується з тим, що "ніхто не буде оголошувати військові дії". Водночас, за його словами, треба буде "задіяти всі санкції, аби змусити Росію піти з наших територій".