"Слуга народу" Мотовиловець вибачився перед депутаткою, що торкнувся її руки

Автор
539
"Слуга народу" Мотовиловець вибачився перед депутаткою, що торкнувся її руки

Член фракції партії "Слуга народу" Андрій Мотовиловець попросив вибачення у представниці фракції "Європейської солідарності" Марії Іонової за інцидент, що стався під час штовханини біля трибуни Верховної Ради 3 липня.

До колеги Мотовиловець звернувся з трибуни ВР на позачерговому засіданні парламенту 13 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У п'ятницю сталася прикра подія – під трибуною була штовханина, і я прошу вибачення у Марії Миколаївни Іонової за те, що торкнувся вашої руки. Прошу мені вибачити", - сказав Мотовиловець.

Він також зауважив, що парламентську трибуну досить часто використовують для політичного тиску, образ тощо, і роблять це досвідчені політики. "Я не хочу бути досвідченим політиком, я хочу бути ефективним політиком. Наше завдання – приймати закони, писати їх і працювати. Прошу прийняти мої вибачення", - сказав парламентарій.

Своє чергою співголова фракції партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко зазначила, що Марія Іонова нині перебуває у відрядженні, але слухає трансляцію засідання.

"Вона (Марія Іонова - ред.) і наша політична сила приймають ці вибачення. Ми вважаємо, що це зараз хороший приклад, коли молоді політики вчаться (і набираються - ред.) досвіду, тому що за певні випадки краще вибачитися, поставити крапку і разом рухатися далі в розбудові парламентаризму, гендерної рівності і працювати на країну", - зазначила Геращенко.

Сьогодні Верховна Рада збереться на позачергове засідання: що на порядку денному

Як повідомлялося, 3 липня Верховна Рада ухвалила зміни до Закону "Про вищу освіту" щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей.

Під час розгляду законопроєкту стався конфлікт між депутатами з фракцій партій "Європейська солідарність" і "Слуга народу". Згодом у "ЄС" заявили, що народний депутат від "Слуги народу" Андрій Мотовиловець підняв руку на депутата Марію Іонову.

Сам Мотовиловець це заперечив. При цьому він зауважив, що готовий перерахувати 100 тис. грн у благодійний фонд, якщо його провина буде доведена.

“Європейська солідарність” вимагала тимчасово відсторонити Мотовиловця від участі в засіданнях парламенту та закликала його публічно попросити вибачення в Іонової.

Заступник Голови ВР Олена Кондратюк вимагала в Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту розглянути неетичну поведінку народного депутата Мотовиловця у зв'язку із застосуванням ним сили щодо Марії Іонової під час засідання ВР 3 липня.