Готувався штурм в'язниць в Донецьку: спливли дані про зрив серйозної операції української розвідки

Автор
5919
Готувався штурм в'язниць в Донецьку: спливли дані про зрив серйозної операції української розвідки

Підполковник Михайло Ніколов стверджує, що готувалася операція зі звільнення полонених з Донецька, але вона була зірвана кимось із керівництва України.

Про зрив операції Головного управління розвідки по штурму в'язниць у Донецьку заявив підполковник ЗСУ Михайло Ніколов в інтерв'ю журналісту Юрію Бутусову.

Ніколов стверджує, що операція була зірвана в результаті зради в керівництві України.

За його словами, в грудні 2018 року була створена бойова група, яка пройшла тривалу підготовку до штурму в'язниць в Донецьку для звільнення українських полонених. Операцію санкціонував на той час президент Петро Порошенко, пізніше про неї було повідомлено президентом Володимиром Зеленським. Операція передбачалася як "останній козир" на випадок, якщо переговори з Росією про звільнення полонених зайдуть в безвихідь.

Ніколов стверджує, що 8 липня 2020 року базовий табір групи було взято штурмом спецназом СБУ, дивом обійшлося без жертв. У Києві був затриманий зі стріляниною командир групи Андрій Байдала, позивний "Швед".

Проти групи, за словами Ніколова, відкриті кримінальні справи за статтями "тероризм" і "створення організованої злочинної групи".

Ніколов заявив, що Міністерство оборони подало в СБУ доповідь про групу, підтвердило її повноваження і видачу її учасникам зброї.

Також він заявляє, що нинішній начальник ГУР МО Кирило Буданов не проявляє інтересу до роботи групи.

Землянський: Зеленський повинен прислухатися до аргументів опозиції і розігнати Раду

Ніколов вважає, що відбувається системний "злив" інформації про спецоперацію української розвідки, і що провали спецоперацій в 2020 році були організовані кимось, хто отримав доступ до інформації особливої важливості.