Вакцинація при алергії: інфекціоніст розповіла про протипоказання щеплення від COVID-19

Читать на русском
Автор
Вакцинація необхідна для всіх людей від 18 років
Вакцинація необхідна для всіх людей від 18 років. Фото kyivcity.gov.ua

Для тих, хто має алергію, можливий варіант заборони другого щеплення після отримання першого.

Вакцинація для людей з алергією така ж обовʼязкова, як і для всіх інших. Проте в разі виникнення анафілактичного шоку після отримання першої дози щеплення, другу приймати уже не варто.

Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" повідомляє медична експертка Катерина Булавіна.

Вона наголосила, що для всіх тих, у кого не було анафілактичного шоку після вакцинації, отримання щеплення обовʼязкове. За словами Булавіної, це стосується людей з будь-якими видами алергії, в тому числі полінозу.

Також експертка зазначила, що дуже важливо не підхопити коронавірус, поки стоїш в черзі на вакцинацію. Вона каже, що отримання щеплення повинно проходити у просторих приміщеннях і там повинні дотримуватися усіх протиепідеміологічних заходів.

Ще Булавіна сказала, що у випадку зараження коронавірусом, важливо обовʼязково звернутися до лікаря і дотримуватися його рекомендацій. Ні в якому разі не варто займатися самолікуванням.

Варто відзначити, що після переходу України у "жовту" карантинну зону все більше людей почали робити щеплення. Це повʼязано з тим, що для тих, хто отримав вакцину, обмежень менше, аніж для всіх інших. Нині для продовження повноцінної роботи закладів освіти, громадського харчування, спорту, кінотеатрів, потрібно, щоб як мінімум 80% працівників та відвідувачів були вакциновані хоча б однією дозою препарату. Це не стосується лише осіб до 18 років. 

Раніше "Телеграф" повідомляв, для представників яких професій вакцинація може стати обовʼязковою умовою продовження роботи.