Несмак і пережитки минулого: які речі видають дух СРСР у будь-якій квартирі

Читать на русском
Автор
2721
фото з відкритих джерел Новина оновлена 22 травня 2024, 13:29

Такі елементи декору досі можна зустріти у будинках

Радянського союзу вже давно немає, але деякі все ж таки зберегли вдома речі з тих часів. Є кілька елементів інтер’єру, які одразу видають "совковий" стиль.

Багато що з речей у СРСР вважалося елементами розкоші, тому тоді люди дуже дбайливо ставилися до них. Нині це вже сміливо можна назвати мотлохом. Про це пише OBOZ.UA.

Один із головних елементів інтер’єру будь-якого будинку в Радянському союзі — килим на стіні. Це, мабуть, перше, що асоціюється з квартирою у стилі СРСР. Це справді був символ розкоші тоді, а ще він служив утепленням, щоб біля стіни було не холодно спати.

Другий елемент – сервант. Звичайно, ці меблі вже давно стали пережитком минулого. Однак дехто ще зберігає її у своєму будинку. Їх можна зустріти не так і рідко.

Pikabu — Aziborov

Строкаті гардини на кухні також нагадують радянський стиль. Господині нерідко вибирали штори, які кидалися в очі та виглядали неохайно та несмачно.

Pikabu — Nataliavip

На маленьких кухнях намагалися розмістити відразу багато всього, тому всі меблі стояли буквально впритул і місця практично не залишалося. А у ванній кімнаті про відлуння СРСР говорять забиті мотлохом шафки.

OBOZ.UA

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що для людей в СРСР означав сервант і чому всі так хотіли купити його собі додому.