Таку "смакоту" подавали у столових: 5 найгидкіших страв СРСР, які майже не готували вдома
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 5347
Якщо хтось досі з посмішкою згадує про пломбір, нагадайте про ці наїдки
У Радянському Союзі були дивні харчові звички, наприклад, їсти все з хлібом і обов’язково щодня вживати "перше". Тоді у їдальнях в дитсадках, школах та заводах подавали не дуже смачні страви.
Їжа інколи була зовсім неїстівної, бо в ті часи нерідко економили на продуктах. А деякі поєднання були точно "на любителя", повідомляє "Телеграф".
Котлети майже без м’яса
Популярна страва, яку часто подавали в радянських їдальнях. Проте зазвичай вони були ледь не пісними. У їдальні часто поставляли не дуже свіжу сировину, тому кухарі були вимушені додавати багато цибулі та приправ. Але навіть якщо м’ясо було свіжим, то в цілях економії його нього додавали багато хліба.
Молочний суп з макаронами
У їдальнях на заводах цю страву майже не подавали, а от у дитсадках та школах ― цілком. Поєднання молока, масла (чи маргарину) та макаронів багатьом не подобалось.
Проте страви на основі молока часто подавали. Чого варта лише манка з грудочками, яку, напевно, не любили всі громадяни СРСР.
Водянисте картопляне пюре
Смачне, пухке картопляне пюре з легким молочним присмаком ― це справжня смакота. От тільки у СРСР подавали іншу страву.
Товчену картоплю розводили з водою. Тому у неї була водяниста консистенція, а на смак вона була жахливою.
Кілька у томатному соусі
Її часто подавали до пюре. Проте цей "додаток" був не найсмачнішим, а скоріше навпаки. Значно більше до пюре смакувала свіжа риба, наприклад, оселедець або тюлька. Але в їдальнях Радянського Союзу подавали консерву.
Риба "під маринадом"
Цю страву часто подавали у четвер. Рибу смажили й подавали у "маринаді" з моркви та цибулі, які попередньо обсмажили у томатній пасті. Запах був специфічний, смак ― ще гірше.
Оці страви майже ніколи не готувались вдома. Господарки, хоч і мали суттєві обмеження у продуктах та фінансах, намагались приготувати для родини щось більш смачне. Наприклад, додати того ж молока у пюре й подати його з салатом, а не консервованою рибою.
Раніше "Телеграф" повідомляв, чому у СРСР люди не ходили у ресторани. Навіть такі свята як весілля відмічали у звичайних столовках.