Літо розпочнеться грозами, градом та шквалами: прогноз погоди до кінця тижня

Читать на русском
Автор
771
Дівчина з парасолькою Новина оновлена 28 травня 2024, 07:06
Дівчина з парасолькою. Фото freepik.com

Дощовими будуть навіть вихідні

Кінець весни приніс в Україну дощі, у другій половині тижня вони охоплять більшість областей, місцями з грозами та градом. При цьому температура повітря залишатиметься досить високою.

Прогноз погоди на тиждень дав метеоролог Ігор Кібальчич. Він попередив, що 28 травня в Україні очікується помутніння неба, незначне погіршення дальності видимості та ймовірність слабких "брудних" дощів. Причина в тому, що 27 числа на територію країни прийшов пил із пустельних районів Середньої Азії. Дощі з грозами у вівторок можливі у південних областях та Криму, місцями у західній частині. На решті території без опадів, +25 +30 градусів, у південно-західних областях +20 +25.

У середу, 29 травня, вночі у південній частині країни та Прикарпатті, вдень у центральних, західних та місцями східних областях пройдуть дощі з грозами. Вночі стовпчики термометрів піднімуться до 12-17 градусів тепла, вдень у центральних та південно-західних областях +19 +24, на решті території 25-30 градусів вище за нуль.

У четвер, 30 травня, на Правобережжі України очікуються зливи, град та шквалистий вітер. Температура повітря в нічний час становитиме +11 +16, вдень синоптик прогнозує +19 +24 градуси. На Лівобережжі буде тепліше — 25-30 градусів вище за нуль.

У п’ятницю, 31 травня, вдень, окрім центральних та південних областей, пройдуть короткочасні дощі з грозами, місцями — град та шквали. Вночі градусники покажуть +12 +17 градусів, удень повітря прогріється до 23-28 градусів тепла.

У суботу, 1 червня, в Україні, за винятком південних та центральних областей, йтимуть дощі з грозами. Вночі очікується +12 +17 градусів, вдень потеплішає до +24 +29.

У неділю, 2 червня, на більшості українських територій також дощитиме. Місцями грози та шквали. Вночі прогнозується +13 +18 градусів, вдень 26-31 градус вище за нуль.

Нагадаємо, народний синоптик із Волині Володимир Деркач відповів в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, що літо в Україні буде нетиповим. Найбільше здивує липень.