Блискучий розум та невичерпна мудрість: ці прізвища з переліку вказують на дуже розумного предка, шукайте своє

Читать на русском
Автор
1304
Вони вирізнялись з-поміж інших Новина оновлена 02 червня 2024, 18:54
Вони вирізнялись з-поміж інших. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Такі люди вражали своїми знаннями

По сучасному прізвищу можна дізнатись, чим відрізнявся предок від інших. Він міг бути ще тим Казановою та спокушав жінок, або ж мав добре серце чи видатний, блискучий розум.

Мовознавець Юліан Редько повідомляє, що невичерпна мудрість, видатна ерудиція та високий інтелект знайшли своє відображення у сучасних прізвищах. Він перерахував родові імена, які вказують на предка-генія.

Які українські імена давали розумним людям

Розумними називають людей з високим рівнем інтелекту, які добре засвоюють інформацію, мають аналітичні здібності. Вони легко керують фактами, мають хорошу пам’ять. Про них часто говорять, що у них "світла голова". У давнину розумним людям давали такі прізвиська як Змислий, Головач, Семирозум, Голова, Розумнюк. Коли ще не була поширена писемність, то прізвище Письменний давали тим, хто опанував письмо.

Окремо виділяли мудрих людей. Тих, які мали глибоке розуміння людської природи та могли цілісно поглянути на ситуацію. Вони були гарними порадниками та могли направити на шлях істини. На мудрого предка вказують такі сучасні родові імена:

  • Мудрий;
  • Мудрейовський;
  • Мудрак;
  • Мудрецький;
  • Мудрець;
  • Мудрик.

Раніше "Телеграф" повідомляв, які прізвища давали веселим людям. Якщо ви знайдете своє у переліку, то будьте певні, що ваш предок був душею компанії та міг розвеселити будь-кого.