Лічильник електроенергії "мотає" занадто швидко: в чому може бути причина

Читати російською
Автор

Коректність роботи лічильника перевіряють під час регулярних повірок

Попри можливі відключення світла тривалістю по кілька годин, питання витрат електроенергії стоїть достатньо гостро. З 1 червня вартість електроенергії зросла, і деякі споживачі замислились про заощадження.

Причин, чому лічильник показує більші витрати ніж раніше може бути кілька. Серед них як нюанси в квартирі чи будинку, так і втручання в роботу електромережі.

  • Сезонне підвищення використання електрики

Влітку лічильники можуть показувати більші витрати, якщо люди використовують кондиціонери, вентиляторі, холодильники також потребують більше енергії.

  • Якщо лічильник замінювали

Механічні лічильники були нечутливі до малих витрат споживачів. Натомість сучасні враховують навіть мигаючий світлодіод на телевізорі. Десятки кіловат можуть витрачатися на підтримку індикаторів чи годинників тощо.

  • Неправильне підключення

Якщо ви підозрюєте, що лічильник встановлений неправильно, то потрібно звертатися до органу контролю, адже для виправлення потрібно знімати пломби.

  • Особливості роботи електромережі

Нестабільна напруга змушує електроприлади працювати по-іншому. Наприклад електроплити чи бойлери нагріваються повільніше та вимагають більше електрики.

  • Незаконні маніпуляції

Спроби "змотати" лічильник незаконні та можуть привести до того, що він навпаки почне крутитися швидше.

  • Сторонні підключення

Раніше "Телеграф" розповідав, що до 3 червня потрібно було передати показання лічильників світла. Це потрібно робити щомісяця для коректних нарахувань, навіть якщо до вас напередодні приходив контролер.