Скільки людей в Україні носять ваше ім’я та прізвище? Перевірити це можна за два кліка

Читати російською
Автор

А ви вже перевіряли, скільки у вас супрізвищників?

Для кожної людини його ім’я та прізвище — особливі, адже вони ідентифікують її в суспільстві і навіть можуть трохи розповісти про походження роду. Тому не дивно, що іноді бувають думки, що непогано було б дізнатися, скільки в країні ще людей із таким самим ім’ям та прізвищем. І у 2024 році це можна зробити дуже легко та просто.

У мережі є такий портал як "Рідні", де зібрані дані про всіх українців. Так, за цим посиланням можна ввести прізвище, щоб дізнатися, скільки його носіїв є в Україні. Наприклад, у автора статті 231-е за поширеністю прізвище, яке носять ще понад 11 тисяч осіб.

Також можна окремо перевірити й те, скільки людей в Україні зареєстровано під одним ім’ям — для цього ім’я потрібно ввести на сторінці за цим посиланням. Так, ім’я автора статті, Валерії, носить ще понад 36 тисяч осіб, і особливо часто воно зустрічається у прикордонних районах Чернівецької та Закарпатської областей.

Як уже раніше повідомляв "Телеграф", кожне українське прізвище утворилося не на порожньому місці, і може небагато, але розповісти про минуле кожного роду. Так, деякі прізвища носили лише в сім’ях, де був особливий зв’язок із природою, інші ж прізвища носили видатні історичні особистості.