Пікніки на вихідних "світять" мешканцям лише одного регіону: коли в Україні налагодиться погода

Читать на русском
Автор
989
Діти після дощу Новина оновлена 15 червня 2024, 06:45
Діти після дощу. Фото pexels.com

Червень цього року багатий на опади

На переважній частині України у вихідні йтимуть зливи з грозами, місцями можливі град та шквали. Синоптики розповіли, коли негода нарешті відступить і повернеться сонце.

"15 червня у південних, східних та більшості центральних областей грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, на південному сході країни значні дощі (I рівень небезпеки, жовтий)", — попередили в Українському гідрометцентрі.

Температура повітря у суботу прогнозується на рівні 20-29 градусів з позначкою "плюс". Найтепліше буде в Луганській області.

У неділю, 16 червня, значні дощі з грозами очікуються по всій країні, окрім західної частини. Вночі стовпчики термометрів покажуть 11-21 градус вище нуля, вдень повітря прогріється до +22 +28 градусів.

Карта погоди на 16 червня

У понеділок, 17 червня, без опадів буде на півдні, на Запоріжжі та в частині Кіровоградської області, на решті території — дощі та грози. Вночі очікується +12 +20 градусів, вдень стовпчики термометрів піднімуться до 23-28 градусів тепла.

Карта погоди на 17 червня

У вівторок, 18 червня, дощі почнуть відступати з України, опади прогнозуються лише у північних, східних, Харківській та Полтавській областях, на решті території – сухо, мінлива хмарність. Вночі буде 14-21 градус зі знаком "плюс", удень повітря прогріється до +24 +31 градуса.

Карта погоди на 18 червня

І нарешті у середу, 19 червня, по всій Україні опадів не очікується, мінлива хмарність. Вночі стовпчики термометрів покажуть +16 +24 градуси, вдень прогнозується 24-31 градус вище нуля.

Карта погоди на 19 червня

Раніше "Телеграф" розповідав, якою буде погода у найбільших містах України у вихідні. Тим, хто запланував пікнік, варто врахувати цей прогноз.