ТОП-8 найвідоміших поцілунків в історії людства: Генсеки, Клімт, Брітні Спірс та Мадонна

Читать на русском
Автор
1113
Колаж "Телеграфу"

6 липня відзначається Всесвітній день поцілунків

Сьогодні відзначається Всесвітній день поцілунку. За однією з легенд, традиція святкувати день поцілунків виникла ще в XIX столітті у Великій Британії.

Проте міжнародне визнання цей день здобув лише у двотисячних — у 2004 році Організація Об'єднаних Націй (ООН) офіційно визнала 6 липня Всесвітнім днем поцілунку. "Телеграф" зібрав найвідоміші поцілунки в історії людства.

Брежнєв і Гоннекер

Це відверто контент із позначкою 18+ та не для тих, хто зараз їсть (і напої теж відставте). Партійні лідери СРСР мали звичку вітатися на офіційних зустрічах поцілунком в губи, і існує навіть добірка в стилі "Брєжнєва цілує в губи когось-там" та багато запитів у Google "Чому Брєжнєв цілував чоловіків".

Брежнєв і Гоннекер
Брежнєв і Гоннекер

Символом епохи є поцілунок генсека ЦК КПРС Леоніда Брежнєва та керівника Німецької Демократичної Республіки Еріка Гонеккера. Генсеки поцілувалися на святкуванні 30-річчя НДР у Східному Берліні 7 жовтня 1979 року.

Фото поцілунку зробив Регіс Босс, воно прославилося на весь світ завдяки графіті "Боже мій, допоможи мені пережити цю смертельну любов" на Берлінській стіні. Зараз сфотографуватися навколо дивної пам’ятки приїжджають туристи з усього світу. Для справедливості скажемо, що поруч є і інші графіті. Авторські права на фотографію належать корпорації Corbis.

Ось ще невелика добірка світлин з зустрічей Брежнєва:

Тодор Живков та Леонід Брежнєв
Генсек Болгарії Тодор Живков та Леонід Брежнєв, 1967 рік
Леонід Брежнєв та Олександр Дубчек. Лютий 1968

Поцілунок на Таймс-сквер

Іншою культовою світлиною є поцілунок на Таймс-сквер в Нью-Йорку, яка була зроблена під час масових святкувань в день перемоги США. 14 серпня 1945 року був днем оголошення про капітуляцію Японії.

На фотографії зображені американський моряк Гленн Макдаффі та медсестра Едіт Шейн. Фотографія зображує момент ейфорії, що охопила людей після звістки про перемогу.

Так сталося, що знімки з різних ракурсів одночасно робили двоє фотографів: Альфред Ейзенштадт для журналу Life та журналіст ВМС США Віктор Йоргенсен.

Світлина довгий час уособлювала щасливе закінчення війни. Але з плином років щирість поцілунку поставили під сумнів. Мовляв, моряк чіплявся до жінок на вулиці. Також не схоже, що медсестра давала згоду на поцілунок.

Зараз ця фотографія є символом минулої епохи, бо вона нагадує нам про радість перемоги, а також про те, що часи змінюються і зараз Гленн Макдаффі за таке би сів.

Сцена з "Титаніка"

Поцілунок Кейт Вінслет (Роуз) і Леонардо Ді Капріо (Джек) у фільмі "Титанік" став, мабуть, однією з найбільш романтичних сцен у фільмі.

За сюжетом, бідний художник Джек та багата дівчина Роуз закохуються одне в одного попри очікування їхніх сімей та суспільства. Лавсторі розгортається під час злощасного рейсу корабля через Атлантичний океан. Це культовий момент, який став символом вічної любові та трагічної втрати.

Брітні Спірс та Мадонна

У двотисячних цей момент став культовим. Співачки Брітні Спірс і Мадонна пристрасно поцілувалися на церемонії вручення нагород MTV Video Music Awards 28 серпня 2003 року.

Виступ розпочався зі співу Брітні "Like a Virgin" у повторі знаменитого виступу Мадонни 1984 року. До неї приєдналася Крістіна Агілера, а потім з весільного торта з'явилася сама Мадонна в костюмі нареченого в чорному циліндрі.

Через кілька хвилин Мадонна повернулася, щоб поцілувати Брітні, а потім Крістіну, її наречених, одягнених у біле. Поцілунок двох поп-ікон був сприйнятий як епатажний та провокаційний жест, який кинув виклик консервативним цінностям.

Картина Густава Клімта

Австрійський художник і графік Густав Клімт написав одну з найвідоміших любовних сцен в історії мистецтва. "Поцілунок" — це шедевр австрійського модерну, який продовжує захоплювати людей у всьому світі.

Картина зображує пару, що обіймається та цілується. Чоловік і жінка одягнені в геометричні орнаменти та візерунки, які є характерними для стилю Клімта. Моделями для пари на картині, як вважають, були сам Клімт і його кохана Емілія Фльоге.

Зараз картина виставлена ​​в галереї Бельведер у Відні.

Пристрасні обійми копів

Вуличний митець Бенксі у 2004 році намалював на стіні пабу Prince Albert Pub у Брайтоні (Англія) гомосексуальну пару поліціянтів, які цілуються. Цей вуличний малюнок став справжньою туристичною атракцією і нікого не залишив байдужим. Копи мають наручники та кийок.

Брайтон називають ЛГБТ-столицею Великої Британії. Крім того, у цьому місті щороку проходить найбільший у Великій Британії прайд. Можливо, Бенксі так намагався висміяти владу чи силовиків у своєму мистецтві. У будь-якому разі трафарет був проданий на аукціоні в Маямі в 2014 році за 575 тисяч доларів.

Поцілунок в готелі де Віль

Поцілунок в готелі де Віль — це ікона романтичної любові та спонтанності. Світлина була зроблена американським фотографом Робертом Дуано 9 березня 1950 року. Дуано зняв фотографію випадково, коли йшов вулицею.

На ній зображена пара, що цілується на перехресті в Парижі. Чоловік і жінка одягнені в елегантний одяг того часу. Чоловік тримає капелюх у руці, а жінка притулилася до його плеча.

Зірка королівського весілля

Поцілунок Кейт Міддлтон і принца Вільяма в день весілля 29 квітня 2011 року, безсумнівно є дуже романтичним. Важливий момент Вільяма та Кейт відбувся на балконі в Букінгемському палаці, що є типовим для більшості королівських пар.

Проте фотографія стала відома завдяки маленькій харизматичній зірці на другому плані. Трирічна Грейс ван Катсем була збентежена шумом та галасом і з похмурим виглядом затулила вуха. На її обличчі було відображено все, що вона думає про ситуацію.

Також "Телеграф" розповідав про те, як в українській мові назвати взаємини між людьми — "стосунки", "відносини" чи "взаємини". Експерти дали точну відповідь.