Який алкогольний напій корисний для здоров'я

Автор
Який алкогольний напій корисний для здоров'я

У помірних кількостях цей алкогольний напій корисний для організму: вся справа в особливій речовині.

Вчені провели дослідження і з'ясували, який алкогольний напій можна вважати найменш шкідливим і навіть почасти корисним для організму. Секрет в особливій речовині ресвератролі.

Вчені і дієтологи провели не одне дослідження, щоб виявити найменш шкідливий алкогольний напій. Найбільший шкоди при вживанні алкоголю виходить від спиртовмісної компонента, так як етанол зв'язується з гемоглобіном в крові, проникає у всі тканини і викликає кисневе голодування мозку.

Однак фахівці з'ясували, який алкоголь є найменш шкідливим, якщо його вживати в помірних кількостях.

Раніше було прийнято вважати, що такий напій — це натуральне червоне вино. В вині міститься особлива речовина ресвератрол. Вона відноситься до групи фітоалексинів, які продукуються деякими видами рослин, наприклад, виноградом або чорницею.

Медики назвали кращий оздоровчий «золотий» напій: зміцнить імунітет і сповільнить старіння

Ресвератрол захищає організм від паразитів, знімає запалення, бореться з хворими і раковими клітинами, знижує цукор у крові.

Найбільше ресвератролу міститься в таких сортах винограду як Сапераві, Кишмиш, Каберне Совіньон, Агат, Томпсон, Донський і ще в деяких інших. Вино з цих сортів винограду вважається найбільш корисним.

Проте вчені визначили, що є ще один алкогольний напій, який може бути ще корисніше, ніж червоне вино. Це пиво.

Виявилося, що пиво теж містить ресвератрол. Однак мова йде саме про хороше крафтовом живому темному пиві. Крім ресвератрола в цьому напої також є корисні дріжджові гриби, вітаміни і мінерали.  

Крафтовое живе темне пиво найбільш корисно для організму

При помірному вживанні крафтового живого темного пива може знижуватися ризик серцево-судинних хвороб і утворення тромбів. Інші ефекти такі ж, як і від вживання червоного вина. Єдине «але» — в пиві підвищена калорійність.

Тим не менш, вживання будь-якого алкоголю не є ані лікуванням, ані панацеєю. А зловживання навіть самого корисного вина або пива може стати причиною багатьох хвороб.

Чому під впливом алкоголю люди здаються красивішими

Тому експерти говорять лише про те, що помірне вживання цих напоїв буде найменш шкідливим і побічно може вважатися корисним, однак тільки в тому випадку, якщо їх вживати не більше одного бола в день за обідом.