Який продукт краще інших врятує тебе від стресу

Автор
511
Який продукт краще інших врятує тебе від стресу

Курячі яйця виявилися кращим антистресовим продуктом.

Вживання даного продукту сприяє зниженню рівню гормону паніки - кортизолу. Американські вчені провели дослідження з метою визначити, як за допомогою продуктів харчування регулювати рівень стресу. Учасників дослідження розділили на три групи.

Учасники першої групи поповнили свій раціон вівсяними пластівцями, а другої - курячими яйцями. Добровольці з третьої команди склали контрольну групу і не змінювали свій раціон.

В результаті з'ясувалося, що представники другої групи краще за всіх справлялися зі стресовими ситуаціями. Вчені встановили, що їх наднирники знижували рівень кортизолу за рахунок швидкого блокування викидів адреналіну в кров.

Добровольці, які вживали вівсяні пластівці, гірше за інших справлялися зі стресом. Це пояснюється підвищенням рівня цукру в крові і активним виробленням кортизолу.

Не знаєш куди подіти гречку, яку зкупив у магазині: рецепт для схуднення

Таким чином, найкращим, за словами вчених, "антистресовим" продуктом є курячі яйця. Також вживання даного продукту сприяє зниженню ризику розвитку захворювань серцево-судинної і нервової систем.