Поради для українців, як відпочивати на морі

Автор
620
Поради для українців, як відпочивати на морі

Національна служба здоров'я надала рекомендації тим, хто збирається на відпочинок до моря під час пандемії коронавірусу. Ці поради оприлюднені на сторінці НСЗУ для пацієнта в Facebook.

"Наразі немає доказів, що коронавірус, який спричиняє COVID-19, може поширюватися в басейні чи морі. Сонце та свіже повітря корисне як дітям, так і дорослим, тим більше погода сприяє. Проте небезпека в іншому – переповнені пляжі, місця відпочинку біля басейну, на яких люди не дотримуються безпечної дистанції", - йдеться у повідомленні.

У НСЗУ рекомендують на відпочинку дотримуватися кількох простих правил:

Більше практичних порад для пацієнтів, зокрема щодо поведінки під час епідемії COVID-19, можна знайти на сторінці Твій сімейний лікар Проект USAID HealthLink.

Пандемія коронавірусу набирає обертів

Як повідомлялося, уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Пом’якшення карантину почалися з 11 травня.

З 1 червня АТ "Укрзалізниця" почала відновлювати рух пасажирських поїздів дальнього сполучення та приміських поїздів. З 5 червня в Україні запрацювало внутрішнє авіаційне сполучення, з 15 червня Україна почала здійснювати міжнародні авіарейси.

Нині в Україні до 31 липня діє адаптивний карантин.