Основні правила догляду за руками взимку

Автор
963
Основні правила догляду за руками взимку

Топ лайфхаків, як потрібно доглядати за нігтями

Чи знала ти, що від кутикули безпосередньо залежить здоров'я і краса твоїх нігтів? Якщо доглядати за нею неправильно, то чекай проблем: поява задирок, запалення нігтьового ложа і навіть пошкодження нігтьової пластини. Ми зібрали топ б'юті-лайфхаки, які допоможуть зберегти твій манікюр в ідеальному стані.

ВИКОРИСТОВУЙ МАСЛА

Масло - мабуть, найпростіший спосіб догляду за нігтями і кутикулою.

«Наносити його можна кожен день, а краще і по кілька разів, - уточнює Ольга Орлова, майстер з манікюру мережі салонів N.A.I.L.S Russia. - Завдяки маслу кутикула стає більш еластичною, менше тріскається, а значить, щільніше прилягає до нігтьової пластини. Це, в свою чергу, прискорює ріст нігтя і вирівнює його поверхню ».

ВИКОРИСТОВУЙ КРЕМИ

Добре живлять шкіру навколо нігтів і прості зволожуючі креми для рук. Якщо будеш використовувати їх кожен день, то про сухість шкіри і тріщинах і знати не будеш. Плюс так твій манікюр збереже свій бездоганний вигляд набагато довше.

РОБИ ВАННОЧКИ ДЛЯ КУТИКУЛИ

Яку саме вибрати - вирішувати тобі. Тут варто дивитися по проблемі. Так, якщо руки страждають від сухості і тріщин, то допоможуть відвари на основі трав, наприклад ромашки, м'яти або кори дуба. Якщо ж мета - зміцнення нігтів, то краще за все зробити ванночку з морською сіллю і краплею будь-якого ефірного масла.

«Секрет ефективності ванночок для рук полягає в розм'якшення кутикули і її розпарюванні. Після такої п'ятихвилинної процедури видалення відмерлих клітин буде безболісним і атравматично, а шкіра стане помітно м'якшою і зволоженою », - уточнює Ольга Орлова.

ВИКОРИСТОВУЙ РЕМУВЕРИ

На допомогу при догляді за кутикулою можуть прийти і спеціальні засоби. Наприклад, Ремувер - гелі, які розм'якшують і видаляють кутикулу. Як правило, зустрічаються лужні Ремувери, але краще все-таки пошукати без хімічних компонентів. Використовувати їх просто: нанесла на зону навколо нігтя і через одну-дві хвилини прибрала зайву шкіру за допомогою спеціальної палички.

До речі, обрізати кутикулу щипчиками не варто - так ти пошкоджується захисний шар і нігті буквально залишаються «голими». Для видалення кутикули краще всього використовувати дерев'яну, пластикову або гумову паличку. Так, вони всього лише відсунуть кутикулу, а не зріжуть, але це і добре, - ділиться Ольга Орлова. - Обрізати кутикулу заборонено, інакше ніготь виявиться «під прицілом» бактерій, від яких кутикула його оберігає. Видалити кутикулу можна, тільки якщо вона відросла занадто сильно і паличка не може з нею впоратися ».

СКРАБУЙ КУТИКУЛУ

Скраби також допоможуть позбавитися від ороговілих частинок шкіри, зробити її м'якою і зволоженою. Головне: не забудь нанести зволожуючий крем після такої процедури.

РОБИ МАССАЖ КУТИКУЛИ

Першение в горле: самые распространенные причины

Найприємніша частина догляду за шкірою рук і навколо нігтів - масаж. Він не тільки додатково зволожує шкіру, але і робить її більш підтягнутою і пружною, зміцнює нігтьову пластину і позбавляє від сухої кутикули. Для масажу підійде як зволожуючий крем, так і масла, які треба ретельно втирати до повного всмоктування. Масажувати варто кожен палець окремо: від кінчика до основи.