Як просто доглядати за волоссям: топ-5 лайфхаків

Автор
551
Як просто доглядати за волоссям: топ-5 лайфхаків

В наші дні кожна друга дівчина стикається з проблемами, зв'язаними з її волоссям. Ми підібрали топ 5 лайфхаков по догляду за волоссям, які полегшать ваше життя.

Погане волосся, ламке, сухе, рідке, є лупа. Хоча б один з цих пунктів не дає спокійно жити. Сьогодні ми розповімо вам прості хитрощі, завдяки яким ви зможете привести в порядок своє волосся.

Мити голову не більше 3 та не менше 2 разів на тиждень 

Відомі стилісти і перукарі не радять мити голову дуже часто, але й не вкрай рідко. Захисний шар – шкірний себум пом'якшує ваше волосся. Якщо ви будете мити голову більше 3 разів на тиждень – ви просто змиєте цю плівку і шкіра буде виробляти ще більше жиру, волосся будуть грязнеть ще частіше і мити їх доведеться два рази на день – замкнене коло.

Сухий шампунь і його заміна

Сухий шампунь іноді можна замінити звичайною пудрою або навіть борошном.

Термальна вода 

На протязі усього дня зволожувати варто не тільки шкіру обличчя, руки, губи, але і волосся. Особливо, якщо ви знаходитесь у приміщенні. Волосся стає сухим і ламким, проте вирішити цю проблему легко. Термальну водичку варто розприскувати по всій довжині волосся, кілька разів на день.

До речі, цей лайфхак відмінно підійде дівчатам, які люблять натуральну завивку, адже вологість створює на волоссі легкі хвилі.

Зубна щітка + лак для волосся 

Якщо ви любите робити собі хвіст, косу або пучок, але кучеряві, короткі волосся у лоба заважають вам зробити ці зачіски максимально ідеальними і гладкими – не проблема. Ви можете просто нанести трохи лаку на звичайну зубну щітку, і легенько причесати випалі пасма. Зачіска вийде акуратною й волосся ляжуть ідеально.

Промокніть волосся рушником перш ніж нанести кондиціонер або маску після миття 

Після миття волосся, перш ніж нанести пом'якшувальний засіб, варто промокнути волосся, щоб пішла зайва волога, інакше, засіб просто не встигне дістатися до вашого волосся.

Основні правила догляду за руками взимку

Більш того, маску і кондиціонер не можна наносити на коріння волосся. Потрібно розтягнути засіб по всій довжині, зосередившись на кінчиках. Якщо наносити засіб на прикореневу зону – волосся будуть жирниться швидше.