Чи шкодить тональна основа жіночому обличчю

Автор
1049
Чи шкодить тональна основа жіночому обличчю

У тонального крему є як переваги, так і недоліки.

Хоча тональний крем є одним з найпопулярніших засобів декоративної косметики, деякі жінки не хочуть ним користуватися, вважаючи його шкідливим.

Проте такі уявлення у наш час абсолютно не відповідають істині.

Омани і користь

Найпоширенішою оманою про тональний крем є твердження, що він забиває пори (комедогенний ефект). Насправді це є правдою лише стосовно тональних засобів старого покоління. Сучасні тональні креми не надають жодного комедогенного ефекту.

Ще однією популярною оманою є твердження, що тональний крем сушить шкіру, у результаті чого вона стає зневодненою. Але за реальних умов це зовсім не так. Сьогодні більшість тональних кремів одночасно поєднують у собі декоративні та лікувальні властивості.

Тому гарний тональний крем не лише маскує недоліки і вирівнює колір обличчя, але також живить і зволожує шкіру. До речі, багато сучасних тональних основ мають у своєму складі сонцезахисні фільтри SPF, що перешкоджають потраплянню шкідливих ультрафіолетових променів і фотостарінню шкіри. Крім того, користь тональних кремів і полягає у їх здатності захищати шкіру від різких коливань температури, вітру, пилу і смогу.

Чи шкодить тональний крем шкірі?

  • Якщо тональні засоби дійсно настільки корисні, то звідки беруться міфи про їх шкоду? Відповідь проста. Тональний крем може завдати шкоди шкірі, але лише у тому разі, коли він неправильно підібраний.
  • Наприклад, тональні засоби, що містять стеаринову кислоту, корисні для сухої шкіри. Однак під час нанесення на жирну і проблемну шкіру вони можуть спровокувати появу або посилення наявного вугрового висипу.
  • Так само матуючі тональні засоби, призначені для жирної шкіри, не можна наносити на суху шкіру, оскільки матуючі наповнювачі (біла глина, крохмаль, рисове борошно та ін), що містяться в них, можуть її зневоднити.

Висновки

З усього цього випливає, що підбирати тональний засіб потрібно лише відповідно до типу шкіри:

  • для молодої шкіри з підвищеним саловиділенням оптимальною є крем-пудра і тональна основа з легкою матуючою текстурою;
  • для більш зрілої шкіри більше підходить крем-мус і тональний крем з щільною текстурою;
  • для в'янучої шкіри можна придбати тональний крем, що має омолоджучі властивості;
  • для проблемної шкіри краще за все купувати тональний засіб з протизапальним ефектом (з позначкою "oil free").
Як доглядати за нігтями під час карантину

Будьте уважними під час покупки тонального крему: засіб має ідеально збігатися з вашим тоном шкіри або бути на один тон світлішим. Перевірте відповідність тону основи і відтінку шкіри на обличчі або підборідді. Але освітлення при цьому має бути природним денним, а не штучним.