Поради для жінок, як правильно наносити тональну основу

Автор
599
Поради для жінок, як правильно наносити тональну основу

Кожен тип шкіри можна зробити гарним за допомогою тонального крему.

Щоб тональна основа під макіяж робила шкіру більш свіжою, а вас — більш впевненими у собі, її треба наносити особливим чином. Способи дещо відрізняються і залежать від типу вашої шкіри.

Жирна шкіра

Якщо ваша шкіра належить до цього типу, не сумуйте. У вас гарна шкіра, просто ви дізнаєтеся про це після сорока п'яти років. Щоб не обтяжувати макіяж, користуйтеся лише рідкими тональними засобами. Ваші засоби зазвичай продаються у скляних баночках і тюбиках. Крем там дуже легкий. Він містить мало жирів і багато мікроскопічної пудри, яка абсорбує жир, що виділяється вдень. Перед придбанням уважно прочитайте склад засобу. Не буде зайвим побачити у ньому корінь солодки або екстракт насіння айви.

Наносьте засіб дрібними крапками, розподіляйте круговими рухами від центру обличчя до периферії. Наприкінці промокніть обличчя серветкою і зафіксуйте тон мінеральною водою. У сумку покладіть матуючі серветки. Виправляти мейк протягом дня краще з їх допомогою.

Запалена шкіра з розширеними порами і прищами

На деякий час відмовтеся від рідкого тонального засобу і перейдіть на компактну або тональну пудру. У ній ще більше пудри, ніж у рідких кремах. Якщо нанести її на чисту, добре підготовану шкіру, вона закриє пори і не дасть пилу у них забиватися. Це вбереже вас від нових запалень.

Краще використовувати мінеральну пудру — вона легка і не викликає алергії. Наносять її спонжем. Кращим вважається дрібнопористий з каучуку. Після кожного використання спонж промивається теплою водою і висушується. У іншому разі він стане джерелом бактерій, від яких власницям такої шкіри саме треба позбуватися.

Нормальна шкіра

Якщо ви є щасливою власницею гладкої шкіри з рівним природним тоном, вам достатньо буде скористатися денним тональним засобом. Зазвичай такі креми збагачені вітамінами і мінералами. Стежте, щоб тон засобу повторював природний відтінок шкіри. Наносьте його легкими прозорими мазками. Знімайте міцелярною водою.

Суха шкіра

Тут потрібен класичний тональний крем — з тих, що продаються у тюбиках. У них зазвичай багато жиру, води і вітамінів, включаючи вітамін А та вітамін Е. Таку шкіру треба підготувати, використовуючи зволожуючі і відверто жирні денні креми.

На суху шкіру тональний засіб наносять кінчиками пальців. Якщо шкіра настільки зневоднена, що за допомогою пальців засіб розподіляється погано, змочіть дрібнопористу губку у воді, ретельно відтисніть її і спробуйте виконати те ж саме з її допомогою. Не треба розмазувати вологою губкою крем у різні боки. Спробуйте обережно втерти його.

Корисні рецепти скрабів, які зроблять твою шкіру ніжною та здоровою

Якщо шкіра надто чутлива, вичавіть горошину тонального крему на тильну сторону руки. Прямо на неї — таку ж за розміром горошину звичного денного крему. Змішайте їх і скористайтеся такою комбінацією. Щільність та інтенсивність кольору буде нижчою, ніж зазвичай, але шкіра стане свіжою і засяє.

Зріла шкіра

Тут підійдуть такі ж самі рідкі креми, що й для жирної шкіри. Але, звертаючи увагу на їх склад, треба шукати там хітин і пшеничний білок. Зверніть увагу також на тональні засоби нового покоління — з пігментами, що містяться у вологій оболонці. Вони заповнять зморшки і усунуть нерівності шкіри.

Наносити їх слід дрібними крапками, розподіляти кінчиками пальців. З'єднувати легкими круговими рухами по масажних лініях.