Вісім звичок перед сном, які допоможуть зберегти молодість

Автор
555
Вісім звичок перед сном, які допоможуть зберегти молодість

Підтримувати молодість шкіри можна за допомогою вечірніх звичок.

Молодість не можна повернути, але можна затримати — якщо, звичайно, ставитися до себе з належною турботою, увагою і дотримуватися лише корисних та правильних звичок. І навіть якщо вдень ви захищаєте свою шкіру менше, ніж варто було б, спробуйте надолужити згаяне ввечері — адже саме уві сні клітини оновлюються і борються зі старішанням максимально активно. Виробіть ці корисні вечірні звички сьогодні — щоб, побачивши у дзеркалі через 20 років досі молоду і гарну жінку, сказати собі сьогоднішній "спасибі!".

Завжди знімайте косметику перед сном

Перед тим, як лягти спати, обов'язково видаліть залишки косметики, денного захисного засобу і шкірного сала, яке вироблялося протягом дня. Якщо ви будете нехтувати цим простим правилом, ваша шкіра може стати тьмяною, з'являться прищі і подразнення, а вії стануть ламкими. Маленький лайфхак для тих, хто по-справжньому втомлюється до вечора: тримайте на тумбочці, що біля ліжка, упаковку серветок — і ви зможете "вмиватися", не встаючи з ліжка.

Ретельно підбирайте антивікові засоби 

Зараз найбільш ефективним засобом, який захищає шкіру від зовнішнього впливу, допомагає їй зберігати пружність, залишається ретинол. Але у нього є один серйозний недолік — цей похідний вітаміну А може бути занадто агресивним. Він може викликати подразнення і навіть сушити шкіру, що, звичайно, не піде їй на користь. Що ж робити? Косметологи радять починати антивіковий догляд з найбільш м'яких засобів з мінімальним вмістом ретинолу — щоб поступово "привчити" шкіру до цього засобу. І, звичайно ж, припиняти застосування у разі появи будь-якого, навіть незначного подразнення.

Добре зволожуйте шкіру

Зволожуючі креми і лосьйони — це просто відмінно, але тим, хто має серйозний намір зберегти молодість шкіри на максимально тривалий термін, косметологи радять вдатися до більш потужного засобу. А саме — до зволожуючих масок для сну. Для кращого ефекту фахівці радять використовувати їх, попередньо нанісши на обличчя антивіковий крем — так засіб буде глибше потрапляти у шкіру і краще впливати на неї.

Спіть правильно

Навіть поза, у якій ви спите, може впливати на стан вашої шкіри. Косметологи радять навчитися спати на спині, щоб обличчя мінімально контактувало з подушкою. Ну, а якщо ви звикли до інших поз, хоча б намагайтеся змінювати їх щоночі.

Подбайте про повітря

Якщо ваша шкіра є дуже сухою, можливо, уся річ у тім, що у повітрі у вашій спальні недостатньо вологи. Особливо актуальною ця проблема є у осінньо-зимовий період, коли центральне опалення не лише прогріває, але і висушує повітря у наших квартирах. Можна придбати зволожувач повітря і вмикати його перед сном, а можна просто поставити у спальні великі ємності з теплою водою — цей простий спосіб може бути дуже ефективним.

Обмежте алкоголь

Якщо ви звикли випивати трохи вина або інших алкогольних напоїв під час вечері, то намагайтеся обмежуватися одним келихом — алкоголь виводить вологу з нашого організму, зневоднюючи його. Крім того, алкоголь погано впливає на наш сон — а саме повноцінний нічний відпочинок допомагає оновленню клітин шкіри і захищає їх від впливу вільних радикалів.

Які помилки роблять жінки, коли роблять макіяж

...І сіль

Чим менше солі буде у вашій вечері, тим краще: надлишок натрію може призвести до набряків та затримки зайвої рідини у клітинах. Не треба так!

Не забувайте про руки

Щовечора, лягаючи спати, наносьте на руки зволожуючий крем, а на губи — зволожуючий бальзам. Навіть якщо протягом дня ви не забуваєте про ці важливі процедури, все одно варто повторити їх ввечері — адже зайві вісім годин зволоження точно не зашкодять!