Джоан Роулінг зізналася, що стала жертвою сексуального насильства

Автор
529
Джоан Роулінг зізналася, що стала жертвою сексуального насильства

Британська письменниця, яка написала книги про чарівника Гаррі Поттера, Джоан Роулінг зізналася, що в молодості стала жертвою сексуального насильства.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Я провела більшу частину суботи в дуже темному місці в моїй голові, оскільки спогади про серйозне сексуальне насильство, яке я перенесла в свої 20-ті, повернулися. Цей напад стався в той час і в тому місці, коли я була вразлива, і людина скористався можливістю. Я не можу стерти ці спогади", - повідомила Роулінг.

Нагадаємо, в Мережі розгорілася бурхлива дискусія після того, як авторка серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг прокоментувала в Twitter статтю під назвою «Точка зору: створення більш рівного пост-Covid-19 світу для людей, які менструюють».

«Люди, які менструюють, - написала Роулінг. - Я впевнена, що існує слово для цих людей. Хто-небудь, допоможіть мені. Wumben? Wimpund? Woomud?» (слова, які перекручують слово «жінка» - woman).

Користувачі сервісу мікроблогів назвали коментарі Роулінг трансфобними. Багато відзначали своє розчарування в Роулінг після довгих років захоплення нею через Гаррі Поттера.

Ксенія Мішина стане головною героїнею нового шоу "Холостячка"

У грудні 2019 року фанати Гаррі Поттера засудили письменницю після того, як та виступила на захист британки, яка втратила робоче місце, публічно заявивши, що «трансжінки - не жінки». «Одягайся як забажаєш. Називай себе як хочеш. Спи з будь-якою дорослою людиною, яка згодна на це. Живи своїм кращим життям в безпечному світі. Але змушувати піти з роботи жінку, яка говорить, що стать існує?..»- написала тоді Роулінг.