Михая Волонтира поховали у Кишиневі

Читать на русском
Автор
Михая Волонтира поховали у Кишиневі Новина оновлена 08 березня 2024, 22:04

Молдавського актора Міхая Волонтира, який зіграв Будулая у фільмі "Циган", поховали на центральному цвинтарі у Кишиневі.

У четвер, 17 вересня, у Молдові було оголошено жалобу, приспущено державні прапори та скасовано розважальні заходи.

Попрощатися з артистом до Національного палацу імені Миколи Сулака у Кишиневі прийшли тисячі людей. Громадянська панахида відбулася у найбільшому концертному залі молдавської столиці, куди прийшли усі охочі. У церемонії взяли участь керівники країни, політики та діячі культури. Демонстранти, що протестують у центрі Кишинева, замість мітингів організували показ фільмів, в яких грав артист.

Актор помер у ніч проти 15 вересня на 82-му році життя в Республіканській клінічній лікарні в Кишиневі. Останні два місяці він перебував на лікуванні спочатку у міській лікарні міста Бєльці, а потім – у столиці.

Волонтир народився у Молдавії у 1934 році. За свою кар’єру він зіграв у багатьох відомих фільмах. Серед них — «У зоні особливої уваги», «Від Бугу до Вісли», «Сліди перевертня» та інші картини. Найвідомішою його роллю залишається Будулай із телефільмів «Циган» та «Повернення Будулая». До 2014 року продовжував служити у театрі. Того ж року на екрани вийшов перший документальний фільм про актора.