Навіщо Голлівудським зіркам Brow lift: деталі про підтяжку брів

Автор
948
Навіщо Голлівудським зіркам Brow lift: деталі про підтяжку брів

Експерт розповідає, як відбувається і кому показана найпопулярніша пластична операція в Голлівуді.

Брови — це якась межа між лобом і верхнім повіком. При підтяжці брови або якоїсь її ділянки (зазвичай зовнішнього, латерального края, який розташований ближче до скроні) відбувається підтяжка верхнього повіка і певною мірою чола в зоні над бровою (або верхнього повіка як мінімум). Тому brow lift дає такий помітний і ефектний результат, інформує Ukr.Media.

Як проходить brow lift?

Операція — найбільш ґрунтовний варіант і з найбільш якісним результатом. Важливо відзначити — операція тільки за показаннями. Кому і який тип операції підходить, вибирає виключно хірург — в залежності від віку і, найголовніше, будови обличчя. У когось буде неймовірний ефект від невеликої операції, комусь потрібна розгорнута операція, комусь — зовсім інший варіант. Єдиного рецепта немає, але є різні типи операцій.

Так, найбільш глибока операція — це ендоскопічний ліфтинг чола. Він робиться через невеликі розрізи в волосистій частині голови і підтяжки з допомогою ендоскопічного інструментарію — йде підтяжка не стільки шкіри, скільки м'язових тканин, фасцій і так далі. І навіть якщо спочатку результат може здаватися трохи надмірним (надто здивований вигляд»), через деякий час все «осідає» і результат зберігається дуже надовго. І часто пацієнтам, яким здається, що їм потрібно оперувати повіки, потрібна саме така операція. Це не означає, що так відбувається завжди — багатьом дійсно показана саме блефаропластика. Хірург повинен вибрати сам.

Бренд Burberry зняв Кендалл Дженнер і сестер Хадід в новій рекламній кампанії (Фото)

Другий варіант — коронарний броуліфтинг, робота з великим надлишком шкіри (наприклад, у вікових пацієнтів). Під час цієї операції робиться розріз у волосистої частини голови від вуха до вуха, відрізається зайва шкіра, шрам залишається в глибині волосся непомітним. Так більше підтягується шкіра, але і інші м'які тканини і фасції теж.

Є ще так званий скроневий, темпоральний ліфтинг, коли розріз зовсім невеликий, він розташований у скроневій частині волосистої частини голови. Через цей невеликий розріз можна підтягнути не стільки саму шкіру, скільки фасції — саме за рахунок цього брова, особливо її латеральний край, підтягується. Цей ліфтинг називається латеральний броу ліфт.

Можливі й інші варіанти. Наприклад, установка фіксуючого пристрою, трохи схожого на канцелярську кнопку з великою кількістю зубців. Така пластина називається ендотин. Часто її застосовують під час блефаропластики через той же розріз. Розріз може бути в складці верхньої повіки або кінчику брови (рідше).

Чи можна обійтися без операції?

Є більш м'які альтернативи. Це стек гілок ліфтинг (не хірургічними, а розсмоктуючими нитками), який дозволяє іноді домогтися результату не гірше. Важливий момент: результат буде з вами не кілька років, а приблизно рік, потім треба буде повторити. Зате ризик тут мінімальний і немає відновного періоду. Ми не пропагуємо нитки, але у деяких пацієнтів вони можуть себе дуже добре проявити.

Новий тренд у макіяжі - "сльози русалки"

Звернути увагу можна на апаратні методики. Наприклад, SMAS-ліфтинг на апараті Ultraformer дає чудовий результат, якщо потрібно злегка, на 1-2 мм, підняти брови. Це процедура з серії «встав і пішов», вона досить комфортно переноситься в зоні навколо очей. Результат не миттєвий, але наростаючий. Через місяць він буде дуже помітний, ви зможете зробити другу процедуру і отримати дуже стійкий результат на рік-півтора.

Апаратну процедуру можна доповнити ботоксом — саме для ліфтингу, а не усунення міміки. У когось з ботоксом буває негативний досвід: це може бути пов'язано з неправильною схемою або індивідуальною схильністю до набряків. Але як правило, вірна схема введення і знання правильних ліфтингових точок (їх знають не всі лікарі) дають хороший результат і без хірургії.

Кому показана процедура?

Основні показання — це опущення брови, або зовнішнього куточка брови, пов'язане з віком або будовою обличчя (останнє спостерігається і у досить молодих пацієнтів). Але важливо розуміти: якщо вас турбує надлишок шкіри на верхньому повіку, зверніться до грамотного хірурга, який проаналізує, що вам необхідно: блефаропластика або підтяжка брови, яка також відкриває погляд.

Чи є протипоказання?

Протипоказань може бути достатньо, особливо пов'язаних із загальним станом пацієнта. До них відносяться, наприклад, будь-які захворювання в гострому періоді, хвороби крові, запальні процеси в організмі. Навіть якщо операція робиться під місцевим наркозом, вона завжди вимагає комплексу аналізів. Тому ставитеся до слів лікаря з усією увагою.

Скільки тримається ефект?

Ефект тримається у всіх індивідуально. Але він розрахований на багато років. І якщо займатися далі станом своєї шкіри і молодістю особи не тільки за допомогою хірургів, але і косметології, результат протримається ще довше.