Антимонопольний комітет розбереться з підвищенням цін на скраплений газ

Читать на русском
Автор
Антимонопольний комітет розбереться з підвищенням цін на скраплений газ Новина оновлена 01 серпня 2023, 06:10

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочне перевіряти причини збільшення роздрібних цін на скраплений газ.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав дослідження з метою перевірки причин збільшення роздрібних цін на скраплений газ, який використовується як моторне паливо, які за останній місяць зросли в усіх регіонах України в середньому на 15%, повідомила прес-служба комітету.

"У разі виявлення у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій або зловживань монопольним (домінуючим) становищем до порушників буде застосовано передбачені законодавством санкції", — зазначають у комітеті.

В АМКУ додали, що найстрімкіше роздрібні ціни почали зростати з початку липня 2016 року.

"Лише за одну добу (з 11 по 12 липня 2016 року) у мережах АЗС (АГЗС) окремих операторів ринку 1 літр зазначеного повного подорожчав майже на 1 гривню", — наголосили в АМКУ.

Імовірним порушникам загрожує накладення штрафу у розмірі до 10% доходу компанії за попередній рік накладення штрафу, нагадує антимонопольне відомство.

Як повідомлялося, на початку липня Хмельницьке обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало АЗС ПАТ "Укрнафта" та групи "Приват" на 0,408 млн грн за антиконкурентні узгоджені дії. Було встановлено, що "Укрнафта" (бренд "Укрнафта"), ТОВ "Айас" та ТОВ "ТК-Фаро" (бренди "Авіас", ANP, Energy) протягом першого півріччя 2015 року здійснювали одночасне підвищення та падіння роздрібних цін на скраплений газ та дизельне паливо, які реалізовувалися через АГЗС та АЗС.