Євросоюз хоче виділити пів трильйона євро на підтримку бізнесу

Автор
Євросоюз хоче виділити пів трильйона євро на підтримку бізнесу

Це рішення міністрів фінансів Єврогрупи мають затвердити лідери 27 країн ЄС.

Міністри фінансів країн Європейського Союзу у четвер увечері погодили пакет економічних заходів на 550 мільярдів євро для підтримки компаній, працівників та системи охорони здоров’я у період пандемії коронавірусу. Про це повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель у Twitter.

"Єврогрупа погодила серйозний пакет інструментів для реагування на кризу COVID-19 в дусі солідарності. Це європейська "страхувальна сітка" у пів трильйона євро для підтримки працівників, малих і середніх підприємств і бізнесу. Зараз готується основа для потужного відновлення, щоб перезапустити нашу економіку", - написав Мішель.

Як пише АР, президент Єврогрупи Маріо Сентено назвав пакет заходів "абсолютно безпрецедентним".

Автомобілі Макрона обладнали антивірусними бар'єрами

"Сьогодні вночі Європа показала, що вона може давати результати, коли є воля", - зауважив він.

Зазначається, що 100 мільярдів євро будуть використані на компенсацію зарплат, щоб компанії могли скоротити робочий час, а не робочі місця.

Європейський інвестиційний банк збільшить кредитування компаній на 200 мільярдів євро, а фонд Європейського механізму стабільності в єврозоні надасть урядам 240 мільярдів євро дешевих кредитів.

Як повідомлялося, станом на ранок 10 квітня у світі підтверджено 1 604 855 випадків коронавірусу, з них 95 738 летальних, 356 673 людини одужало.