У НАБУ відповіли на звинувачення щодо зриву приватизації ОГХК

Читать на русском
Автор
У НАБУ відповіли на звинувачення щодо зриву приватизації ОГХК Новина оновлена 07 серпня 2023, 13:53

НАБУ повідомляє, що керівництво компанії готувалося до здійснення приватизації ОГХК, ймовірно, на свою користь.

Звинувачення на адресу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо зриву приватизації та блокування високоприбуткової діяльності ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК) не відповідають дійсності та відволікають увагу суспільства від реального стану справ в ОГХК.

Про це йдеться у заяві НАБУ.

Трьом фігурантам справи ОГХК присудили майже 200 мільйонів застави

"З матеріалів розслідування, зібраних під процесуальним керівництвом прокурорів САП, зокрема аудіозапису телефонних розмов однієї з підозрюваних, вбачається, що керівництво компанії готувалося до здійснення приватизації ОГХК, ймовірно, на свою користь", — йдеться у повідомленні.

Крім того, за версією детективів, організатори схеми не бажали розвивати компанію, виводили з неї фінансові ресурси, скорочували штат працівників, при цьому домовляючись про постачання продукції на тимчасово окуповану територію на Сході країни.

Литва хоче залучити працівників з України

Досудове розслідування за цими фактами триває.

Детективи НАБУ наприкінці січня затримали посадових осіб ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» за підозрою у зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди підприємству на суму понад 300 млн. грн.