Кабмін затвердив об’єкти приватизації: що буде виставлено на продаж

Читать на русском
Автор
Кабмін затвердив об’єкти приватизації: що буде виставлено на продаж Новина оновлена 25 травня 2023, 07:08

Уряд затвердив перелік об’єктів великої приватизації із 16 підприємств.

Кабінет міністрів на засіданні у середу затвердив перелік об’єктів великої приватизації, зберігши у ньому 16 підприємств.

Згідно з рішенням уряду, крім ВАТ "Центренерго" до переліку увійшли п’ять обленерго: "Тернопіль-" (50,999%), "Запоріжжя-" (60,2475%), "Харків-" (65,001%), "Миколаїв-" (70 %) та "Хмельницькобленерго" (70,0089%).

У затвердженому переліку об’єктів приватизації також знаходяться АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" (ОДГХК, 100%), держпідприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська" та "Завод "Електроважмаш", ПАТ "Азовмаш" (50%), ПАТ "Сумихімпром" ( 99,9952%), ПАТ "Одеський припортовий завод" (99,5667%), АТ "Оріана" (99,9988%), ПрАТ "Президент-готель" (100%), ПрАТ "Індар" (70,7016%) ) та ПАТ "НАК "Украгролізинг" (100%).

Як повідомлялося, раніше в уряді та Фонді держмайна вирішили вилучити зі списку для приватизації у 2019 році Аграрний фонд, Завод алюмінієвої фольги та Калуську ТЕЦ.

Для шести об’єктів, що залишаються у переліку, ФДМ уже провів конкурси з відбору інвестрадників. Для продажу Одеського припортового заводу ФДМ відібрав Pericles Global Advisory, яка перемогла у складі консорціуму з White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine та SARS Сapital та встиг укласти з нею договір.

Крім того, "Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму KPMG, "Бюро Маркуса", Redcliffe Partners став радником приватизації вугільної компанії "Краснолиманська", "Президент-готелю" та "Індару".

"Електроважмаш" готуватиме до приватизації "KMPG Україна" у складі консорціуму Baker McKenzie, Henniger Winkelmann Consulting, а ОДХК – "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та Asset Expertise.

Велика приватизація: Кабмін хоче виключити "Турбоатом" та чотири ТЕЦ

Однак через суперечку ФДМ з іншими претендентами на радників суд забезпечувальними заходами заборонив Кабміну затверджувати результати конкурсів з п’яти із шести об’єктів. Вільним від цього обмеження залишився лише "Президент-готель".

На конкурси з відбору радників "Азовмашу" заявки були відсутні, тому Фонд самостійно готуватиме підприємства до продажу.

Повторні конкурси для залучення радників для приватизації "Оріани" та "Украгролізинг" відбудуться на початку лютого, оскільки на участь у двох попередніх було подано лише за однією заявкою.