Допомагаючи Україні, західні країни допомагають собі - Кирило Данильченко

Читать на русском
Автор
США вже передавали Україні ПТРК Javelin та ракети до них
США вже передавали Україні ПТРК Javelin та ракети до них. Фото Колаж "Телеграфу"

Блогер та військовий експерт Кирило Данильченко вважає, що військова допомога Україні від Європи та США – це захист від більших витрат у разі агресії на східному фланзі НАТО.

США схвалили 200 млн. доларів екстреної допомоги Україні. Чехія посилюватиме військово-технічну співпрацю з нами. Країни Балтії нарощують передачі летального озброєння, тепловізорів, збільшують місії з навчання персоналу. Британія кредитні гарантії видала на мільярд фунтів та будує катери з базами.

Але це не тому, що вони так раптом полюбили Україну. А тому що якщо доведеться серйозно розгортати сили подібні до ЗСУ на східному фланзі Альянсу (50 дивізіонів ППО, 800 танків, 70+Смерчів, 100 Ураганів, під 100 батальйонів тощо) то гроші там можуть починатися в районі половини трильйона доларів за чверть сторіччя.

Якщо ж з інфраструктурою, компенсаціями за видачу землі під військові частини, всілякі полігони та пільги військовим, що йдуть на пенсію, і більше. Тож вони насамперед не нам допомагають, а собі. Капітан очевидність на містку, струнко панове.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.