Манікюр у важкі часи? Так! У важкий час гарна зовнішність необхідна для виживання та порятунку - Наталя Холоденко

Читать на русском
Автор
570
Робіть манікюр, якщо це покращує ваш психологічний стан
Робіть манікюр, якщо це покращує ваш психологічний стан

Психолог Наталя Холоденко пояснила, чому так важливо гарно виглядати під час війни

Манікюр у важкі часи? Так!

Деякі жінки вважають, що у важкі часи потрібно виглядати навіть краще, ніж звичайно, і вони цілком мають рацію, пише психолог Наталя Холоденко. У житті бувають різні періоди — світлі й не дуже, але завжди варто зберігати обличчя. Оця сентенція "зберігати обличчя" для когось може видатися сумнівною: виходить, що коли довкола війна й руйнування, ми маємо непокоїтися про колір нігтів?

Не зовсім так: непокоїтися — ні, а от робити скромний манікюр — так.

Елементарний догляд за собою — це знак для вашого внутрішнього "я", Всесвіту та всіх довкола, що ви живете й рухаєтеся вперед попри складну ситуацію.

Відомий англійський барон та пройдисвіт Роджер Мортімер, потрапивши до в'язниці, кожен ранок починав із гоління. Уявіть собі середньовічний Тауер: про жодні засоби для гоління не було й мови, а в камері було так холодно, що вода в тазу вкривалася кригою. Щоранку Роджер Мортімер пробивав кригу та голився за допомогою ножа, хоча його бачив лише тюремний наглядач. Здавалося б, навіщо голитися людині, яку спершу засудили до смертної кари, а потім — до довічного ув'язнення? Який сенс?

Сенс у тому, що барон Мортімер не здався: він продовжував жити та намагався зберегти сили всіма доступними засобами… Потім у його житті було ще багато цікавого — другий за історію Тауера побіг, любов королеви, повалення влади короля та залаштункове правління цілою країною… Проте скільки цікавого могло б не трапитися, якби він тоді всього лиш "здався".

Що я можу для себе зробити?

У важкий час гарна зовнішність необхідна для виживання та порятунку. У ній — наш внутрішній ресурс, бо неохайні нігті, немита голова, несвіжий одяг відбирають у нас енергію. Якщо сьогодні ви не маєте змоги ходити у салони краси, як раніше, — не біда. Використовуйте ті можливості, які у вас є.

Не варто забувати про косметику, навіть якщо зараз ви проводите більшість часу вдома. Вас бачать не лише близькі чи сусіди, а й… ви самі. І пам'ятайте про парфуми. Це насолода, незрима жіноча енергія та захист одночасно. Якраз те, що потрібно у складний період. Вже за кілька тижнів ви помітите, що ваш стан покращується і до вас поступово повертається контроль над ситуацією, в якій ви опинилися. Почніть вже сьогодні!

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.