Бренд "Незламним POHUY" - це одяг спеціально для поранених бійців: за пів години ми зібрали 100 тисяч грн - Юрій Гудименко

Читать на русском
Автор
637
Юрій Гудименко випробував одяг на собі
Юрій Гудименко випробував одяг на собі. Фото Настя Телікова

Блогер, письменник, один із засновників "Демсокири" Юрій Гудименко оголосив збір коштів на одяг для дійсно незламних — бійців ЗСУ

Коли ти поранений, з тебе зрізають одяг ножицями Есмарха.

Коли ти поранений, ти залишаєшся голим на операційному столі.

А коли ти повертаєшся з операційного столу в палату, то цілком вірогідно, що звичайний одяг тобі вже не підходить.

Тому що вдягати звичні штани через ногу, розірвану уламками, нестерпно боляче. Як і натягувати футболку через руку, зібрану хірургами зі шматків м‘яса та кісток.

А тобі хочеться вдягнути щось. Хочеться бути вдягненим нормально, бо одяг – це захищенність. Одяг – це тепло, якого зараз не вистачає у шпиталях. Одяг – це відчувати себе не пацієнтом, не хворим, не калікою, а людиною. Як було до поранення і як буде після.

Я зіткнувся з цим ще влітку. І вихід підказали волонтери, які принесли у шпиталь шорти на липучках. Тоді я став думати про те, скільки поранених потребує такого одягу. А після того – що з цим можна зробити.

Через одного з хірургів я вийшов на бійця моєї ж бригади, людину з ніжним позивним "Сатана", за сумісництвом – модельєра і власника креативного бренду одягу POHUY (Валерій Залужний, наскільки я знаю, теж з числа поціновувачів цього бренду).

Я запропонував зробити колаборацію: випустити лінію одягу для поранених, але незламних бійців. Satana (до речі, треба дізнатись, як тебе насправді звуть) радо погодився і запустив процес. Це було два місяці тому. І сьогодні ми презентуємо результат.

Проєкт "Незламним POHUY" – це якісний одяг на липучках, який пораненим бійцям набагато легше вдягати на себе. І це волонтерський проєкт: ви можете сплатити комплект одягу (штани + футболка) на сайті та "підвісити" його, як каву у ресторані. Тоді цей комплект буде відправлено у шпиталі й профільні медичні заклади, де лікуються бійці ЗСУ, і передано тим, хто потребує. А потребують тисячі людей.

Це все. Все дуже просто.

Отже, якщо ви хочете допомогти пораненим, зайдіть на сайт бренду, оберіть комплект одягу "Незламним POHUY", перейдіть до сплати, напишіть у примітках слово "Дякую" (це важливо!) і оплатіть його. Бренд виготовить комплект, та його буде передано у шпиталь з пріоритетом на бійців, яких було поранено у кінцівки і бійців з ампутаціями.

Або просто закиньте будь-яку суму на банку Monobank, всі гроші з якої підуть на виготовлення цього одягу для незламних бійців. Або замовте собі такий комплект і самостійно передайте тим, кому потрібно.

Вартість одного комплекту (футболка і штани) – 1600 гривень (44 долари). Одяг я випробував на собі, як бачите. Свої гроші теж закинув на проєкт. Всі посилання – у першому коменті, бо Facebook занижує пости із посиланнями.

Буду вдячний за репост. І за те, що ви допоможете проєкту. Повірте, ми з вами зможемо зробити життя незламних – справжніх незламних – трохи легшим.

Отже, 3… 2… 1… Поїхали!

Фото: Настя Телікова

UPD: проміжні результати – ми з вами за пів години зібрали 100 000 гривень на банці і поклали сайт бренду:) Працюємо над його поверненням у світ живих;) Ви неймовірні! — написав Юрій Гудименко.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.