Непомітний наслідок війни в Україні. Новий прокол рф точно помітять в Азії - Ігар Тишкевіч

Читать на русском
Автор
Флот росії
Флот росії. Фото defence-ua.com

Політичний аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич розповів, як в Азії відреагують на послаблення росії

Про непомітні результати?

Флот – це проекція військової сили та присутності біля чужих берегів. Теза стара і заїжджена. Але заграла новими барвами.

Для України, звісно, російський флот є загрозою для судноплавства. Але, наприклад, понад півроку тому на одній із зустрічей гості — аналітики — поставили питання про перспективи російської силової проекції на Близький Схід після війни. Припускаючи, що ЧФ рф може "дещо ослабнути".

Сьогодні є ілюстрація. Війна в Ізраїлі Звичайно туди йде американський флот. І вперше – китайська. А ось присутності росіян у більш-менш пристойному складі не очікується.

Ситуація наочно демонструє, як росія, загрузнувши в Україні, втрачає потенціал. Азія, особливо Близький Схід — регіони, де безсумнівно помітять і відмітять таку зміну декорацій. Зроблять висновки.

Світ змінюється.

Але це не означає, що змінився. Кремль усвідомлює небезпеку. І для путіна, якщо неможлива "перемога" у баченні 2022 року, вкрай необхідний хоча б договірняк, який дозволить намалювати "образ перемоги". Інакше ризики краху (і тут путін не брехав колись, говорив що війна за виживання росії — це справді війна за росію як імперію і статус супердержави). Тож зима буде складною.

Але процес триває. Нехай і не так швидко, як нам би того хотілося.

Джерело: повідомлення Тишкевича у Facebook

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.