В Україні не вистачає грошей на субсидії: що придумала влада

Читать на русском
Автор
601
Влада шукає кошти на виплату субсидій
Влада шукає кошти на виплату субсидій. Фото 112ua.tv

До кінця року необхідно знайти 12 мільярдів гривень на субсидії — Кабмін і нардепи заявляють, що гроші є

Для фінансування програми субсидій до кінця поточного року додатково виділять 12 млрд грн. Необхідні для цього гроші у держави є, запевняють народні депутати.

Як повідомляв «Телеграф», в держбюджеті-2021 на оплату житлових субсидій до кінця року не вистачає як мінімум 10 мільярдів гривень. Всього за неповні 9 місяців поточного року було витрачено 93,5% від виділених на ці цілі 35,2 млрд грн.

Водночас автори законопроєкту №6052, що був поданий в парламент 14 вересня, впевнені, що гроші можна знайти. Відповідно до очікувань Мінфіну, до кінця року в бюджет вдасться отримати на 40 млрд грн більше запланованого. Левову частку цих коштів — 30 млрд грн, дасть податок на прибуток підприємств.

Розподілити ці додаткові доходи нардепи пропонують в першу чергу на користь дорожнього будівництва і програми «Велике будівництво» — 15 млрд грн, на другому місці — 12 млрд грн для нарахування субсидій та грошова компенсація за покупку побутового палива і скрапленого газу.

За підрахунками Кабміну, в листопаді-грудні 2021 року на субсидії мають бути витрачені 12 млрд грн, 3 млрд з яких підуть як авансові платежі на січень 2022 року.

Раніше «Телеграф» проаналізував, на що планується витратити бюджетні гроші у 2022 році.