Страх можливої війни з Росією просадив курс гривні: експерти розповіли, чи варто панікувати

Читать на русском
Автор
Долар зростає щодо гривні
Долар зростає щодо гривні. Фото fbc.ua

Українці звикли купувати долар у будь-якій незрозумілій ситуації.

Останнім часом в Україні спостерігається значне просідання гривні щодо іноземних валют, проте експерти стверджують, що економічних причин для цього немає, а всі причини пов’язані з побоюваннями щодо можливого вторгнення Росії.

Про це розповів керівник аналітичного департаменту Forex Club Андрій Шевчишин.

Він зазначив, що на тлі побоювань щодо можливої ескалації конфлікту між Україною та Росією проблеми відчуває не лише гривня, а й рубль. Це пов’язано з тим, що можливість початку повномасштабної війни лякає інвесторів та нерезидентів, які хочуть захистити свої гроші.

Його слова підтверджує голова Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, який переконаний, що банки, бізнес та прості громадяни України, наслухавшись заяв про можливу війну, спробували знайти будь-яку стабільність у купівлі іноземних валют.

Не допомогли ситуації навіть запевнення прем’єра України Дениса Шмигаля, який намагався заспокоїти суспільство та бізнес словами про те, що вітчизняній економіці загрожує лише дезінформація, але схоже, що його слова не мали потрібного ефекту.

Більше про те, як ситуація на валютному ринку і чи варто вкладатися в іноземні валюти, читайте у матеріалі "Телеграф": Купувати долар або продавати: що буде з курсом валют на тлі загрози великої війни з Росією.