Курс долара поки що стабілізувався, що чекає гривню наступного тижня?

Читать на русском
Автор
3734
Яким буде курс долара наприкінці вересня
Яким буде курс долара наприкінці вересня. Фото Відкриті джерела

Наступний тиждень для курсу долара буде вирішальним

В останню неділю вересня курс готівкового долара опустився до 43 гривні, в діапазон 42,6-42,8 грн за долар, що говорить про деякий спокій на валютному ринку після мобілізації в Росії, коли заокеанська валюта зросла до 44 гривень.

Про те, що чекає долар наступного тижня, є низка думок експертів. Так Данило Монін вважає, що НБУ валютними інтервенціями впорається з панікою на ринку та особливих потрясінь для гривні кінець вересня не обіцяє – долар залишиться на нинішньому рівні 42,5-43 гривень. Щоправда, якщо Нацбанк припинить валютні інтервенції, на що у вересні було витрачено понад $1,5 млрд, його курс може наступного тижня зрости до 45 гривень.

Але заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій обіцяє продовжити валютні інтервенції.

Голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин наголошує на критичній важливості інтервенцій з боку НБУ, оскільки попит на долар з боку населення значно більший, ніж пропозиція, що додатково штовхає його вгору.

Директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров прогнозує зростання курсу долара до гривні, викликане зміцненням курсу долара у світі та падінням курсу інших валют. Щоправда, цей процес буде розтягнутий у часі, але в цілому неминучий.

Не виключено, що до кінця вересня курс долара може становити 45 гривень.