Як зняти гроші з картки, якщо банкомат не працює? Лайфхак, про який багато хто не знає

Читать на русском
Автор
15432
До 6000 гривень можна отримати на касі
До 6000 гривень можна отримати на касі. Фото aif.ru

Як зняти гроші, якщо банкомати не працюють

З початком масових ракетних ударів окупантів по енергетичній інфраструктурі жителі всіх міст відчули на собі багато нових проблем через відсутність електроенергії і одна з них – банкомати, що не працюють.

Тим часом в Україні давно можна зняти готівку з каси супермаркету, заправки чи аптеки, причому, як повідомляє прес-служба Приватбанку, ця послуга користується все більшою популярністю в українців. Так, у жовтні українці зняли в касах на 12% більше готівки, ніж у вересні – 1,6 млрд грн.

Як це зробити?

У касі супермаркету

Щоб зняти готівку в касі супермаркетів, необхідно провести такі дії:

  • вибрати потрібні товари у торговій точці.
  • розрахуватися карткою Visa або Mastercard
  • повідомити касира, що хочете зняти готівку
  • підтвердити операцію за допомогою ПІН-коду картки.
  • отримати на руки з каси суму готівки.

Єдиним обмеженням є сума готівки, яка за картками ПриватБанку не перевищує 6000 гривень за один чек.

Ще наприкінці лютого — на початку березня ціла низка українських торгових мереж запровадила таку можливість на касах власних супермаркетів. Це Сiльпо", "Thrash! Траш!", "Фора", АТБ-Маркет", "Ашан", "Епіцентр" та "Нова Лінія", VARUS, "Копійочка", "КОЛО" та інших. Щоправда на касах деяких магазинів діють свої обмеження на суму, яку можна зняти, і вона може бути значно нижчою за 6000 гривень.

Аптека та АЗС

Аналогічну операцію — зняття готівки з каси при купівлі товару, можна здійснити і в аптеках та мережах АЗС і виглядає вона аналогічно операції в супермаркеті. Іноді деякі мережі можуть обмежити суму зняття готівки.

Усі ті 6000 гривень по одному чеку можна зняти в аптечних мережах АНЦ, Копійка, 911, Шар@, Аптека оптових цін, Аптека 03, Аптека низькі ціни №1, Дешево, Партнер, Перша Аптека, Біла Ромашка.

Щодо АЗС, то тут послуга доступна для мереж ОККО, БРСМ-Нафта, WOG та Укрнафта. При цьому, як підкреслили "Телеграфу" в мережі ОККО, за зняття готівки не стягується жодна комісія, але лише за умови купівлі будь-якого товару, не лише бензину.

Тим часом українці звикають жити в умовах постійної нестачі електроенергії, запасаються генераторами, домашніми системами резервного харчування та іншими лайфхаками.