Спочатку поранив, а потім добив "контрольними": з’явилося відео розстрілу бійців Нацгвардії у Дніпрі

Читать на русском
Автор
46757
Боєць Нацгвадрії Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі з АК-47
Боєць Нацгвадрії Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі з АК-47. Фото Колаж "Телеграфу"

Рябчук спочатку поранив товаришів по службі, а потім добив їх контрольними пострілами

У ніч на четвер, 27 січня, на території Південного машинобудівного заводу (Південмаш, ЮМЗ) у Дніпрі 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук розстріляв з автомата 10 людей, у тому числі 9 своїх товаришів по службі та одного цивільного. З них п’ятеро людей померли, ще п’ятеро перебувають у медустановах міста де їм надають медичну допомогу.

Інтернет-видання "Страна" опублікувало відео з камер відеоспостереження зі збройниці, на якому відображено момент розстрілу.

Скриншот из видео
Рябчук спочатку підстрілив товаришів по службі, зібрав боєприпаси, а потім добив бійців

На кадрах видно, що Рябчук, який прийшов до збройниці, спочатку поранив двох беззбройних бійців, які в цей час перебували в приміщенні. Він також відкрив вогонь по тих із військовослужбовців, які перебували поруч і відреагував на звуки пострілів.

Потім він добив їх "контрольними" пострілами, після чого відлучився за рюкзаком, у який склав значну кількість ріжків із патронами, перезарядився та залишив приміщення.

Саме відео з міркувань цензури та етики ми публікувати не будемо, проте охочі з ним ознайомитись можуть це зробити в нашому телеграм-каналі "Telegraf Black".

Після розстрілу Рябчук зі зброєю та боєприпасами покинув місце злочину.

Рябчука вже затримали у Підгородному неподалік Дніпра.