Троє у тяжкому стані: стало відомо про стан поранених у Дніпрі нацгвардійців

Читати російською
Автор

Серед поранених - молода військова Нацгвардії

Уночі 27 січня на території Південного машинобудівного заводу міста Дніпра військовослужбовець з автомата розстріляв своїх товаришів по службі, а після втік. Унаслідок дій зловмисника було вбито п'ятьох людей, ще стільки ж — поранені. Наразі стан трьох потерпілих, серед яких 22-річна дівчина, медики оцінюють як важкий.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив нардеп Антон Геращенко.

За його словами, 22-річна військова отримала три вогнепальні поранення. Рябчук підбіг до неї впритул та поцілив дівчині у коліно, плече та живіт. Зараз її стан лікарі оцінюють як вкрай важкий, адже було втрачено понад три літри крові.

Таким же "важким" зараз вважають і її товариша по службі, якому зловмисник вистрілив у черевну порожнину. Зараз за життя військового невпинно борються у лікарні ім. Мечникова.

Стан ще двох поранених, на щастя, вдалося стабілізувати, тож їх життю вже нічого не загрожує.

Окрім того, у важкому стані зараз знаходиться ще один військовослужбовець НГУ, якого госпіталізували до 16 міської лікарні. Молодий чоловік отримав вогнепальні поранення грудей, стегна та плеча.

Наостанок Геращенко додав, що всі небайдужі, хто має бажання допомогти потерпілим у стрілянині, можуть долучитися та стати донорами крові, адже саме її зараз не вистачає.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що правоохоронці оточили територію Південмашу та повністю перекрили прохід цивільним особам. Також була розгорнута операція по розшуку військовослужбовця Артема Рябчука, який з автомату обстріляв товаришів по службі. Пізніше його все ж вдалося затримати у Дніпрі.