Зеленський жорстко відреагував на розстріл людей у Дніпрі: подробиці

Читать на русском
Автор
6099
Нацгвардієць Артем Рябчук із автомата розстріляв військовослужбовців НГУ
Нацгвардієць Артем Рябчук із автомата розстріляв військовослужбовців НГУ

Гарант вимагає швидких "кадрових висновків" від ДБР

Президент України Володимир Зеленський прокоментував стрілянину на Південмаші, яку влаштував солдат термінової служби Нацгвардії Артем Рябчук, наголосивши, що кадрові висновки будуть зроблені вже найближчим часом.

Відповідне звернення було оприлюднено в офіційному Telegram-каналі глави держави.

У публікації Зеленський повідомив, що за життя поранених невпинно борються найкращі медики та висловив співчуття родинам трагічно загиблих військових.

Також президент додав, що причин для паніки вже немає, адже зловмисника вдалося затримати. Обставини того, що сталося зараз розслідують правоохоронні, а гарант тримає все під своїм контролем. Мотиви вбивці зараз з'ясовують.

Публікація з соцмереж

Також відзначимо, що згідно з повідомленням пресцентру Теруправління ДБР у Полтаві, представники Державного бюро розслідувань вже зареєстрували кримінальне провадження щодо факту ймовірної службової недбалості керівництва Нацгвардії, які призвели до непоправних наслідків у вигляді загибелі п'ятьох людей на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі.

Зараз ДБР займається з'ясуванням всіх обставин злочину, мотивів убивці, а також ретельно досліджує умови, які могли б спровокувати військового до вищевказаних дій.

Раніше "Телеграф" повідомляв, хто такий Артем Рябчук, який влаштував стрілянину на території Південмашу, вбивши п'ятеро нацгвардійців, та детальніше розповів усі факти, які вдалося встановити про зловмисника.