Ахметов витрачає мільярди на зарплати футболістів "Шахтаря"

Читать на русском
Автор
1124
Найбільше доходів "Шахтар" отримує від УЄФА
Найбільше доходів "Шахтар" отримує від УЄФА. Фото focus.ua

Рінат Ахметов витрачає на річне утримання гравців і персоналу клубу суму, яку можна порівняти з виплатою 1,1 млн мінімальних пенсій

Футбольний клуб "Шахтар" (Донецьк) витрачає на зарплати футболістам і персоналу понад 2 млрд гривень на рік. Такий висновок можна зробити з річного звіту клубу за підсумками сезону 2020/21, опублікованого 11 жовтня на офіційному сайті "гірників".

Так, судячи з оприлюдненими даними, "Шахтар" сплатив до держбюджету України 364 млн 913 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Якщо взяти до уваги, що ПДФО в нашій країні становить 18%, то виходить, що клуб офіційно платить 2,027 млрд гривень своїм гравцям, тренерам і персоналу. За підрахунками "Телеграфа", за ці кошти в Україні сьогодні можна виплатити 1,1 млн мінімальних пенсій.

Примітно, що в складі "гірників" грають 13 легіонерів, 11 з яких — бразильці. Південноамериканської країни представляє і півзахисник Марлос, який прийняв українське громадянство у 2017 році.

Слайд из годового отчета ФК "Шахтер"
"Шахтар" відзвітував про сплачуються податки

Варто відзначити, що при цьому клуб олігарха Ріната Ахметова чимало і заробляє. Згідно все того ж річного звіту, загальний показник доходів гранда українського футболу — 2 млрд 284 млн грн з урахуванням ПДВ. Такі гроші вдалося заробити на продажах і оренді гравців, доходах від УЄФА і ФІФА, а також на комерційній діяльності. Виплати від УЄФА, до слова — найбільша стаття доходів. Йдеться про суму трохи понад 1,6 млрд грн.

Спонсорство і реклама ж принесли "Шахтарю" 462 млн грн.

Відзначимо, що донецький клуб на після 10 зіграних турів займає 2-у сходинку в турнірній таблиці та відстає на 3 очка від київського "Динамо". 3 жовтня у "Шахтаря" була можливість наздогнати опонента в очній зустрічі на НСК "Олімпійський", але команди зіграли внічию — 0: 0. "Телеграф" публікував відеоогляд цього поєдинку.