У Харкові майже вісім годин гасили житловий будинок (фото та відео пожежі)

Читать на русском
Автор
982
До місця пожежі було важко проїхати через припарковані авто
До місця пожежі було важко проїхати через припарковані авто. Фото facebook.com/MNSKHARKIV

За останніми даними, площа пожежі склала близько 500 квадратних метрів.

Для харківських пожежників ніч на 16 листопада пройшла неспокійно – у центрі міста горіло кілька будівель старої забудови. Масштабна пожежа сталася на вулиці Культури, 10 – спалахнув дах та верхній поверх житлової багатоповерхівки.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій регіону.

Пожежники розповіли, що врятували сімох людей, ще шести допомогли евакуюватися. Серед тих, кому допомогли пожежники – двоє дітей та людина з інвалідністю.

Пожежа на Культури в Харкові
На гасінні пожежі задіяли 14 автоцистерн
Горить дах на Культури 10
Дах, що спалахнув, гасили з автодрабин

У соцмережах повідомляють, що людей було заблоковано у квартирах через дим і вони не могли вибратися самостійно. Зазначається, що із квартир встигли забрати навіть хатніх тварин.

Пожежа на Культури у Харкові

Інформація про пожежу почала з’являтися у соцмережах після першої години ночі. Саме загоряння зафіксували після опівночі – о 00:38 інформація надійшла до рятувальників. Масштабну пожежу було видно здалеку.

Вже ближче до третьої ранку повідомили, що вогонь перекинувся на квартири останнього поверху шестиповерхівки. Складність гасіння в тому, що старі будинки мають дерев’яні перекриття і багато порожнеч. Перекриття прогоріли та почали обвалюватися.

Локалізувати пожежу вдалося ближче до чотирьох — ДСНС повідомили про стримування вогню о 3:42. На гасіння пожежі задіяли 24 спецмашини, з яких шість автодрабин, і понад 60 пожежників.

Остаточно загасити пожежу вдалося лише о восьмій ранку. За інформацією вирішується питання з тимчасовим розселенням людей з постраждалого будинку.

Пожежа на Культури
Місце пожежі на карті

Одночасно з пожежею на Культури спалахнула також будівля за кілька кілометрів — на вулиці Чернишевській, 88.

Раніше "Телеграф" писав, що під Одесою частково вигоріла база відпочинку у Грибівці.