У Харкові горів університет: подробиці (фото, відео)

Читать на русском
Автор
1395
Загоряння сталося на горищі Новина оновлена 22 січня 2022, 13:56
Загоряння сталося на горищі. Фото kh.dsns.gov.ua

У січні це вже друга пожежа у закладах вищої школи міста.

У Харкові у будівлі Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого сталася пожежа — задимлення почалося близько 10-ї ранку, згодом знайшли осередок — пожежу в горищному приміщенні.

Про це повідомляють у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

На місці працювали пожежники та рятувальники — загалом 45 осіб та 15 спецмашин. Для придушення вогню та захисту покрівлі будівлі подавали пожежні стволи. Постраждалих чи загиблих внаслідок пожежі немає.

Корпус, що спалахнув, знаходиться на вулиці Пушкінській,77. Будівля розташована у дворі, це приміщення колишньої бібліотеки. Повідомляється, що на даху горіла дерев’яна обрешітка. Спалахнули і перекриття п’ятого поверху. Співробітники ДСНС розбирали металевий дах, щоб загасити пожежу.

Горить юрка в Харкові
Пожежні розрахунки на місці
Горить Юракадемія в Харкові
Вогонь поширювався по горищу

Станом на 11:45 площа пожежі становить 400 квадратних метрів. Локалізували її о 12:25. Остаточно загасили за 2 години — о 14:20

Зазначимо, що це вже друга пожежа у харківських вишах за січень. Як писав "Телеграф", у другій декаді місяця спалахнуло одне з приміщень у головному корпусі найбільшого університету міста — ХНУ імені В.Н.Каразіна. Обійшлося без жертв. Тоді ймовірною причиною пожежі стала проводка в одному з комп’ютерів, і загоряння вдалося локалізувати на малій площі.