Нацькували колекторів через борг ... в 69 грн: українець розповів, чому йде від "Приватбанку"

Читать на русском
Автор
"ПриватБанк" передав колекторам справу боржника, котрий не сплатив 69 гривень
"ПриватБанк" передав колекторам справу боржника, котрий не сплатив 69 гривень. Фото uifuture.org

У банку не змогли пояснити, чому дані одного із клієнтів потрапили до колекторів без будь-яких повідомлень про борг.

"ПриватБанк" звернувся до колекторів, щоб домогтися повернення боргу одного із клієнтів сумою 69 гривень 9 копійок.

Про це в неділю, 26 вересня, на сторінці у Facebook повідомляє редактор сайту "delo.ua" Андрій Лохматов. 

Він розповідає, що не збирався міняти "Приватбанк" на якийсь інший, проте тепер не має у цьому сумнівів і переходить до користування "Монобанком".

Причиною такого рішення стало те, що Андрію практично три тижні телефонували з невідомого номера з вимогою повернути борг. Оскільки чоловік ніколи не брав кредитів, то він не міг зрозуміти, про яке заборгування може йти мова.

"Завтра засідатиме кредитний комітет, негайно оплатіть борг", — говорив щоразу робот.

Тоді Андрій пробив невідомий номер та зʼясував, що він належить юридичній компанії "Дельта-М", котра займається "вибиванням" боргів.

Тоді чоловік зателефонував у компанію, проте всі лінії були зайняті, через що йому довелося писати листа з проханням розʼяснити ситуацію.

Через кілька днів Андрію зателефонувала жінка, котра розмовляла з ним у нахабному тоні "вахтерки з гуртожитку, яка проявляє свою владу над студентом, що зʼявився після закриття".

Працівниця компанії таки пояснила чоловіку в чому справу і повідомила, що він винен "ПриватБанку" 69,09 грн. Також вона сказала, що він повинен оплатити вказану суму до понеділка, 27 вересня.

Обурений Андрій пішов до "ПриватБанку", аби зʼясувати, чому його дані передали колекторам, а не повідомили про борг самостійно.

Чоловік заплатив борг, а от у банку причину таких дій йому не змогли пояснити. В результаті Лохматов вирішив таки припинити користуватися послугами лідера серед банків, попри те, що був його клієнтом багато років.

Раніше "Телеграф" повідомляв про можливість приватизації "ПриватБанку".