Україна отримає великий транш від МВФ: скільки грошей виділять та на що вони підуть

Читать на русском
Автор
Україна отримає транш від МВФ
Україна отримає транш від МВФ. Фото delo.ua

Кошти мають перерахувати на рахунки України 23 листопада

Міжнародний валютний фонд затвердив рішення про надання Україні траншу у розмірі 700 мільйонів доларів. Гроші мають перерахувати на рахунки українського уряду вже у вівторок, 23 листопада.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, рада директорів переглянула програму stand-by та ухвалила рішення про виділення Україні чергового траншу. 

За словами президента, 700 мільйонів доларів направлять на підтримку фінансової системи й боротьбу з наслідками коронавірусу.

Зеленський розповів, на що витратять транш від МВФ

При цьому заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован повідомив, що другий транш від МВФ у розмірі близько 700 млн доларів буде на рахунках українського уряду вже у вівторок, 23 листопада. 

На сайті Міжнародного валютного фонду зазначається, що транш для України погодили після перегляду економічних показників за 18 місяців. При цьому українська влада зобов’язалася:

  • повернути податково-бюджетну політику у режим, який відповідає середньостроковій стійкості боргу та захистити при цьому соціально вразливі верстви населення;
  • забезпечити незалежність центрального банку та повернути інфляцію до цільового рівня;
  • забезпечити фінансове здоровʼя банків;
  • боротися з корупцією та просувати судову реформу; 
  • знизити роль держави та корпоративних інтересів в економіці.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз зростання української економіки у 2021 році.