У Києві рекламщики створювали пропаганду для "Л/ДНР" і кримських окупантів (фото)

Читать на русском
Автор
Співробітники СБУ вивчили діяльність фірми за кілька років.
Співробітники СБУ вивчили діяльність фірми за кілька років.. Фото ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила чергову групу, яка в Україні допомагала бойовикам.

Напередодні в Херсоні затримали російських агентів, які закликали до захоплення влади в Україні. Через кілька днів, 2 вересня кіберспеціалісти СБУ відзвітували про виявлення київської рекламної компанії, яка розробляла пропаганду для бойовиків "Л/ДНР" і окупантів Кримського півострова.

Про це повідомляє сайт відомства.

За інформацією СБУ пропаганду для терористичних організацій рекламщики робили з 2014 року. Їх продукти — макети рекламних щитів (бігбордів) розміщували в окупованому Криму, на території ОРДЛО і в ЗМІ, підконтрольних бойовикам.

Серед них, крім іншого, були макети та готова продукція з логотипами псевдореспублік в Харкові і Одесі, й цитати ватажка бойовиків Олександра Захарченка.

Також серед останніх матеріалів рекламної фірми виявили борди до річниці окупації в Криму. Серед них були обіцянки Сергія Аксьонова "прорвать любые блокады" і борди з логотипом партії "Единая Россия" і написом "весна победы нашей".

СБУ обшукала офіс і помешкання фігурантів справи, розслідування йде за статтею "створення терористичної групи чи організації" (ч. 2 ст. 258-3 КК України). За попередньою інформацією київська фірма керувалася з центрального офісу в Москві.

Раніше "Телеграф" писав, що російські журналісти провели своє розслідування смерті ватажка "ДНР" Захарченко.