Біля Офісу президента у Києві побили мітлою зеленого клоуна (відео)

Читать на русском
Автор
1293
Клоун
Клоун. Фото фото з відкритих джерел

Акцію протесту назвали "Страшною платіжкою"

Під стінами Офісу президента у неділю, 31 жовтня, пройшла театралізована акція під назвою "Страшна платіжка" за мотивами творів Миколи Гоголя. У ході акції її учасники мітлою гнали та били зеленого клоуна.

Відповідне відео опублікував Telegram-канал "Політика країни".

Відомо, що театралізовану акцію організував рух "Червоні". Учасники протестували під Офісом президента через високі тарифи на комунальні платежі, тому і назвали акцію-виставу "страшною платіжкою".

"Ми зрозуміли, хто у нас упир — це медреформа, зрозуміли, хто у нас вурдалака — це війна, зрозуміли, хто у нас відповідає за страшні платіжки — це зелений клоун. Він, до речі, втік у це приміщення (вказує на Офіс президента — ред)", — розповів журналістам один з організаторів акції, правозахисник Володимир Чемерис.

За його словами, Україну від "нечистої сили" врятує не біле коло як у творі Миколи Гоголя, а лише самі українці, які "зберуться та виженуть велику платіжку, зеленого клоуна, війну, медреформу зі своєї землі".

Під ОП мітлою побили зеленого клоуна

Як повідомляв "Телеграф" раніше, набожні антивакцинатори влаштували протест під Радою з деревʼяними хрестами та святою водою.