Київським активістам спалили машину: подробиці (фото)

Читать на русском
Автор
У "Гонорі" припускають, що підпал пов’язаний із забудовою Осокорок Новина оновлена 26 січня 2022, 14:30
У "Гонорі" припускають, що підпал пов’язаний із забудовою Осокорок. Фото Колаж "Телеграфу"

Організація займається, серед іншого, захистом зелених зон від забудови.

У Києві в ніч із 24 на 25 січня спалили автомобіль представникам руху "Гонор". Вони пов’язують це із діями столичних забудовників, проти яких виступають. Підпал автомобіля – не перший випадок атак проти організації та її членів.

Про це розповіла депутат Київради Аліна Михайлова у Facebook. Однією з жертв нападу став 18-річний учасник організації, також її голові Сергію Філімонову облили огорожу навколо будинку фарбою та кинули голову свині у двір, поки він із дружиною та дитиною спали.

Депутат ініціювала створення Тимчасової контрольної комісії Київради для розслідування та чекає до неї представників інших фракцій.

Гонору спалили машину
Вигоріле авто
Спалили авто Гонор
Автомобіль згорів практично вщент

У самій організації в тому, що сталося винними вважають деяких членів "Нацкорпусу" і забудовника Stolitsa Group. Вони пов’язують напад із їхньою протидією забудові Екопарку Осокорки.

Під час попередніх нападів учасників організації били телескопічними палицями. Почалися напади із січня.

Осокорки — житловий масив у лівобережній частині Києва та приваблива ділянка для забудовників. Місцеві активісти не хочуть забудови понад 200 га озер та заливних лугів висотками та виступають за створення на цій території екопарку.

Водночас у компанії SG (Stolitsa Group) назвали ці звинувачення вигаданими.

"Зважаючи на оприлюднену інформацію, SG (Stolitsa Group) офіційно заявляє, що немає жодного відношення до згаданих подій", — йдеться в заяві компанії, що надійшла "Телеграфу" у середу, 26 січня.

У SG підкреслили, що вони діють виключно в рамках закону та засуджують будь-які прояви агресії, насильства та порушення суспільного спокою та порядку.

Також SG заявила, що "в рамках чинного законодавства готова надати юридичну допомогу потерпілим від протиправних дій".

"Водночас звертаємо увагу, що компанія SG будує житлові будинки виключно в межах чинного законодавства та з наявністю всієї дозвільної документації", — підкреслили в компанії.

Раніше "Телеграф" писав про смерть екоактивіста Максима Стравінського, який був одним із співзасновників ініціативи.