Скандал з виборами у Могилянці: з’явилося відео із викраденням бюлетенів

Читать на русском
Автор
Студенти КМА оголосили страйк через невизнання виборів
Студенти КМА оголосили страйк через невизнання виборів. Фото bigkyiv.com.ua

Викрадачів урни для голосування було шестеро і їм ніхто не зміг завадити.

Скандал довкола виборів президента у Києво-Могилянській академії набирає обертів — у мережу потрапили відео з камер спостереження дільниці у культурно-мистецькому центрі, на яких помітно, що невідомі безперешкодно поливають бюлетені невідомою речовиною, а потім крадуть урну для голосування та виносять її з корпусу.

Кадри з’явилися у Telegram-каналі "Вибори президента КМА", передає "Телеграф".

Судячи з опублікованого відео, у дільцю в КМЦ проникли шестеро осіб. Один з них спокійно взяв скриньку для голосування та пішов, а інший за цей час підійшов до ще однієї урни та щось туди вилив. Студенти припускають, що то була зеленка, яку пізніше побачили на бюлетенях.

Цікавим є той факт, що невідомим особам ніхто не чинив опору. До них не підходили ні спостерігачі, ні члени комісії. На відео помітно, як один з присутніх на дільниці намагається зняти молодиків на відео. Однак чи вдалося йому це — питання відкрите.

Додамо, що пізніше урну з бюлетенями таки вдалося знайти на сусідній вулиці й голоси у ній перерахували. За підсумками виборів з результатом у 52,8% переміг колишній міністр освіти та науки Сергій Квіт.

Однак, у Міністерстві освіти та науки заявили, що ці вибори визнаються недійсними через численні порушення й додали, що нові відбудуться 27 квітня. Після цієї заяви студенти Києво-Могилянської академії оголосили безстроковий страйк з вимогою визнати вибори такими, що відбулися, в Сергія Квіта призначити президентом Академії. Ще одна вимога страйкому Могилянки — відставка чинного глави МОН Сергія Шкарлета.